Samsung Galaxy Tab A officieel: midrange tablet met 9,7 inch-scherm

Redactie
18 maart 2015, 9:32
1 min leestijd
Samsung Galaxy Tab A officieel: midrange tablet met 9,7 inch-scherm

Samsung heeft de Samsung Galaxy Tab A onthuld, een 9,7 inch-tablet (1024 bij 768 pixels) met een 4:3 beeldverhouding en  een dunne behuizing van 7,5 millimeter. Een 8 inch-versie van de tablet lijkt vooralsnog niet naar Nederland te komen.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Samsung Galaxy Tab A

samsung galaxy tab a

De Samsung Galaxy Tab A is vanaf mei verkrijgbaar in Nederland en België voor 299 euro voor de 16GB-versie met wifi. De 16GB-versie met 4G kost 369 euro. Ook wordt er een wifi-variant verkrijgbaar met een S-Pen stylus en 16GB opslag die 349 euro gaat kosten.  Het pennetje  laat je tekenen en notities maken in de bijbehorende S-Note applicatie van Samsung.

Onder de motorkap zijn de versies identiek. Ze worden aangedreven door een 1,2GHz quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 410) en 1,5GB aan werkgeheugen. Verder zijn er twee camera’s aan boord met 5 en 2 megapixels en een 6000 mAh-accu. De Galaxy Tab A heeft een gewicht van 470 gram en een zachte finish die volgens Samsung voor meer grip zorgt. De Tab A met bijgeleverde S Pen is iets zwaarder en weegt 487 gram.

Samsung over de Galaxy Tab A

“Samsung doet veel onderzoek naar de gebruiksbehoeften van mensen“, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “Omdat mensen hun tablet veelal gebruiken om te browsen en lezen, breiden we ons portfolio uit met een 9,7 inch tablet die websites, e-books en digitale tijdschriften of kranten het beste tot hun recht laat komen.“

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Tab A 9.7
Samsung Galaxy Tab A 9.7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu