TCL 403

1/5

Pluspunten

  • Spotgoedkoop
  • Opslag is uitbreidbaar

Minpunten

  • Trage hardware
  • Relatief kleine accu

De TCL 403 is een spotgoedkope smartphone die op Android 12 Go draait. Op deze pagina vertellen we je alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

TCL 403: dit moet je weten

Wil je alleen een smartphone om mee te appen, iets op te zoeken en af en toe een mail te sturen? Dan kun je eens naar de TCL 403 kijken. Dit spotgoedkope toestel draait op Android 12 Go, een uitgeklede versie van het normale Android. Daardoor werkt hij ondanks de bescheiden hardware toch vrij soepel.

Deze hardware bestaat uit een eenvoudige Mediatek-processor met daarbij 2GB RAM en 32GB opslagruimte. Die laatste kun je uitbreiden met een micro-sd-kaartje. Het is zoals gezegd geen combinatie voor zware gebruikers, maar voldoende voor de doelgroep van dit toestel.

tcl 403

De TCL 403 heeft verder een 6 inch-scherm met dikke randen en een resolutie van 960 bij 480 pixels. Dat zien we tegenwoordig niet vaak meer, want daardoor ogen plaatjes en vooral tekst niet erg scherp. Uiteraard gaat het om een lcd-display, dat wat minder mooie kleuren laat zien dan oled-schermen in duurdere smartphones. Ook de verversingssnelheid is met 60Hz ‘ouderwets’, waardoor beelden wat schokkerig kunnen ogen.

Simpele camera’s, krappe accu

Je koopt dit toestel hopelijk niet voor de camera’s, want die zijn erg eenvoudig. Achter zit er slechts eentje: een 8 megapixel-exemplaar dat ook dienst doet als macrocamera. Je kunt er dus close-ups mee maken van bijvoorbeeld bloemen of insecten. De selfiecamera heeft met 5 megapixel een nog lagere resolutie.

Veel goedkope smartphones hebben een grote accu. Deze TCL niet. De capaciteit bedraagt slechts 3000 mAh. Dat is voldoende om de dag mee door te komen, maar ‘s avonds zal het toestel waarschijnlijk toch aan het stopcontact moeten. Opladen gaat met maximaal 10 watt via de verouderde micro usb-oplaadpoort..

Prijzen en beschuikbaarheid

TCL brengt de 403 in de lente van 2023 uit voor een adviesprijs van 99 euro. Je kiest uit de kleuren zwart en violet.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews TCL 403

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu