De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Tip: zo pas je de kwaliteit van je Chromecast-stream aan

Redactie
22 april 2015, 19:22
1 min leestijd
Tip: zo pas je de kwaliteit van je Chromecast-stream aan

De Chromecast  is een enorm handig apparaat om content vanaf je computer of vanuit apps naar de tv te streamen. De kwaliteit van die streams is bij gebruik van de Chromecast-plugin voor Chrome in te stellen. Android Planet laat zien hoe.

Lees verder na de advertentie.

Meestal wordt de Chromecast gebruikt in combinatie met Android-apps, zoals Netflix. Deze apps berekenen automatisch de gewenste kwaliteit voor de stream, wat afhankelijk is van de snelheid en de stabiliteit van je internetverbinding. Het is echter wel mogelijk om bij de Chromecast-plugin voor de webbrowser Chrome de kwaliteit van de stream handmatig te bepalen. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Zo pas je de Chromecast kwaliteit aan

  1. castkwaliteitDruk op het Chromecast-icoontje van de Google Cast-plugin voor de Chrome-browser, en druk vervolgens op opties;
  2. Dan  verschijnt een nieuw scherm waar je onder andere de streamkwaliteit kunt aanpassen onder het kopje ‘Kwaliteit voor casten van tabblad‘. Normaliter staat deze op 480p aan, wij raden 720 (hoog) aan. Bij 720p (hoge bitrate) wordt de wifi-verbinding flink belast en kan de stream gaan haperen. Gebruik deze instelling alleen als je een heel snel en sterk wifi-netwerk tot je beschikking hebt;
  3. Ook kun je tijdens het streamen via de Chrome-plugin de kwaliteit veranderen. Dit doe je door op het Chromecast-icoontje te drukken, vervolgens het instellingen-icoontje te kiezen en de gewenste kwaliteit te kiezen.

Laatste nieuws over de Chromecast

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu