De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

In 3 stappen een wifi-netwerk vinden met de Facebook-app

Wouter Nijsen
3 juli 2017, 13:49
1 min leestijd
In 3 stappen een wifi-netwerk vinden met de Facebook-app

Facebook laat gebruikers via de app naar wifi-netwerken te zoeken. De functie is wereldwijd beschikbaar, al moet je er voorzichtig mee omspringen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook wifi-netwerken zoeken

De optie om via de Facebook-app naar wifi-netwerken te zoeken werd al een tijdje getest, maar is voortaan voor iedereen beschikbaar. De optie toont openbare netwerken die bedrijven delen, die je dus gratis kunt gebruiken. Handig voor als je op reis bent, maar ook in gebieden waar de mobiele internetverbinding slecht is komen ze van pas.

facebook wifi-netwerken

Wifi-netwerken worden op een kaart getoond, maar je kunt ze ook in een lijst bekijken. Dit alles gebeurt vanuit het hamburgermenu, dat in de app naast het meldingenscherm staat. Via onderstaande stappen ga je met de functie aan de slag.

  1. Zorg allereerst dat de Facebook-app toegang heeft tot je locatie. Is dit niet zo, dan werkt de wifi-functie niet;
  2. Open vervolgens de applicatie en tik op het hamburgermenu rechtsboven;
  3. Swipe omlaag totdat je de optie ‘wifi zoeken’ tegenkomt.

Heb je de stappen gevolgd, dan kun je Facebook gebruiken om een wifi-netwerk in de buurt te vinden. Wel is het verstandig om een VPN te gebruiken als je inlogt op een openbaar wifi-netwerk. Deze netwerken zijn vaak slecht beveiligd, waardoor niet alleen de internetprovider en beheerder van het netwerk, maar ook iedereen die met hetzelfde wifi-netwerk is verbonden jouw internetgebruik in de gaten kan houden. Check ons uitgebreide artikel over VPN op Android voor meer informatie en de een overzicht met de beste vpn-apps.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu