De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Zo voorkom je dat anderen je Chromecast-video’s kunnen pauzeren

Redactie
17 september 2018, 14:42
2 min leestijd
Zo voorkom je dat anderen je Chromecast-video’s kunnen pauzeren

Met de Chromecast krijg je automatisch enkele afspeelknoppen tussen je notificaties zodra je iets cast. Niet alleen jij, maar iedereen op hetzelfde wifi-netwerk ziet die. De melding is (gelukkig) ook uit te schakelen.

Lees verder na de advertentie.

Google Cast-notificaties uitschakelen

Ook zo’n last van die Chromecast-notificatie die continu in beeld staat terwijl je iets kijkt? Deze kun je gelukkig zelf uitschakelen. Zo voorkom je gelijk dat anderen je video kunnen pauzeren of stoppen. De optie is al geruime tijd voor alle Android-gebruikers beschikbaar. Via onderstaande stappen schakel je de Google Cast-notificaties uit.

  1. Open de Google Home-app op je smartphone of tablet;
  2. Tik op het menuknopje linksboven en kies vervolgens voor ‘Apparaten’;
  3. Ga naar de kaart van de Chromecast waarvoor je de notificaties wil uitschakelen, en druk op de drie puntjes om de ‘Instellingen’ te openen;
  4. Onder het kopje ‘Apparaatinformatie’ zet je de optie ‘Laat anderen je gecaste media beheren’ op ‘Uit’.
google cast notificaties

De Chromecast is één van de beste gadgets die Google ooit heeft uitgebracht. Met het simpele, goedkope apparaatje verander je elke televisie in een mediaspeler. Je hebt geen dure extra apparaten nodig, maar gebruikt gewoon je smartphone of tablet om beelden van Netflix, YouTube of andere apps naar je tv te sturen.

Chromecast-notificaties

Daardoor dient je smartphone ook gelijk als afstandsbediening. Google bedacht eind 2016 dat het wel handig zou zijn als de afspeelknoppen continu in beeld staan, terwijl je aan het casten bent. Hoewel veel cast-apps al een eigen afspeelnotificatie tonen, krijg je sinds een tijdje continu een extra melding in beeld met pauzeer- en stopknoppen.

Google Cast-notificaties

Helaas wordt die melding niet alleen gestuurd naar de persoon die aan het casten is. Ook iedereen die op hetzelfde wifi-netwerk zit als je Chromecast ziet hem. Daardoor kunnen familieleden, partners of vrienden die bij je langskomen zien wie in huis er allemaal aan het casten zijn. Zij kunnen vervolgens ook de video op elk moment pauzeren of stoppen.

→ Op zoek naar meer? Check de Chromecast-gids van afgelopen week voor kijk- en luistertips

→ Neem ook een kijkje bij de overzichtspagina met handige Android-tips!

Bron afbeelding:
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu