Zo voorkom je dat anderen je Chromecast-video’s kunnen pauzeren
Thomas Haenen

Met de Chromecast krijg je sinds enige tijd automatisch enkele afspeelknoppen tussen je notificaties zodra je iets cast. Niet alleen jij, maar iedereen op je wifi-netwerk ziet die, al kun je ze nu ook uitschakelen.

In 4 stappen Google Cast-notificaties uitschakelen

Ook zo’n last van die Chromecast-notificatie die continu in beeld staat terwijl je iets kijkt? Je kunt deze nu eindelijk zelf uitschakelen. Zo voorkom je gelijk dat anderen je video kunnen pauzeren of stoppen.  De optie is in de voorbije maanden al beschikbaar geweest voor een selecte groep gebruikers, maar is inmiddels bij iedereen beschikbaar. Met onderstaande stappen kun je de Google Cast-notificaties uitschakelen.

  1. Open de ‘Google Home’-app op je smartphone of tablet;
  2. Tik op het icoontje rechtsboven om het ‘Apparaten’-menu te openen;
  3. Ga naar de kaart van de Chromecast waarvoor je de notificaties wilt uitschakelen, en druk op de drie puntjes om de ‘Instellingen’ te openen;
  4. Onder het kopje ‘Apparaatinformatie’ zet je de optie voor ‘Laat anderen je gecaste media beheren’ op ‘Uit’.

Google Cast-notificaties

De Chromecast is één van de handigste gadgets die Google ooit heeft uitgebracht. Met het simpele, goedkope apparaatje verander je elke televisie in een mediaspeler. Je hebt geen dure extra apparaten nodig, maar gebruikt gewoon je smartphone of tablet om beelden van Netflix, YouTube of andere apps naar je tv te sturen.

Chromecast-notificaties

Daardoor dient je smartphone ook gelijk als afstandsbediening. Google bedacht eind vorig jaar dat het wel handig zou zijn als de afspeelknoppen continu in beeld staan, terwijl je aan het casten bent. Hoewel veel cast-apps al hun eigen afspeelnotificatie tonen, krijg je sinds enkele maanden continu een extra melding in beeld met pauzeer- en stopknoppen.

Helaas wordt die melding niet alleen gestuurd naar de persoon die aan het casten is. Ook iedereen die op hetzelfde wifi-netwerk zit als je Chromecast ziet hem. Daardoor kunnen familieleden, partners of vrienden die bij je langskomen zien wie in huis er allemaal aan het casten zijn. Zij kunnen vervolgens ook de video op elk moment pauzeren of stoppen.

Lees ook: De 25 beste Chromecast-apps op een rijtje

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.