De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo kun je met Google Foto’s mensen en dieren herkennen in Nederland

Thomas Haenen
23 augustus 2019, 11:44
2 min leestijd
Zo kun je met Google Foto’s mensen en dieren herkennen in Nederland

Het heeft even geduurd, maar de gezichtsherkenning van Google Foto’s is vanaf nu ook in Nederland voor iedereen beschikbaar. Dit is hoe je gezichten van vrienden en familie automatisch groepeert.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s gezichtsherkenning activeren: zo werkt het

De kans is groot dat je met jouw smartphone honderden, zo niet duizenden foto’s hebt gemaakt. Die ene favoriete foto van je partner terugvinden in de Galerij-app is vaak zoeken naar een speld in een hooiberg. Google Foto’s brengt orde in chaos en sorteert veel foto’s automatisch voor je. Sinds 2015 biedt de app een optie om foto’s van mensen, dieren en objecten te groeperen.

Google Foto's huisdieren vinden

Helaas was die functie al die jaren officieel niet beschikbaar in Nederland. Via een kleine omweg kon je de functie wel activeren, maar echt praktisch was het niet. Nu komt daar eindelijk verandering in, zo meldt Engadget. De nieuwe optie wordt geleidelijk uitgerold onder vrijwel alle Europese gebruikers.

Zodra de optie beschikbaar is voor jou, kun je gezichtsherkenning gebruiken in Google Foto’s. Daarvoor volg je onderstaande stappen:

  1. Open de Google Foto’s-app op je smartphone;
  2. Druk linksboven op de drie streepjes om het zijmenu te openen, en selecteer ‘Instellingen’;
  3. Scroll naar de optie voor ‘Vergelijkbare gezichten groeperen’ en selecteer deze;
  4. Zet ‘Gezichtsgroepering’ en ‘Huisdieren met mensen weergeven’ aan.

Let op: het kan even duren voordat Google Foto’s alle gezichten herkent. Soms moet je de app ook een handje helpen en krijg je de vraag voorgeschoteld of twee foto’s daadwerkelijk van dezelfde persoon zijn.

Mensen én huisdieren

Om de gegroepeerde foto’s te bekijken, druk je onderaan op ‘Albums’ en selecteer je ‘Mensen en huisdieren’. Omdat Google nog geen namen weet, worden ze eerst zonder naam gegroepeerd. Druk op één van de fotogroepen, en kies vervolgens ‘Voeg een naam toe’ om die naam erbij te zetten. Zodra je nieuwe foto’s maakt van een persoon, zet Google Foto’s die automatisch ook in het album.

Overigens zijn de gegroepeerde gezichten alleen voor jou zichtbaar. Je hoeft dus niet bang te zijn dat iemand de namen die jij toevoegt ook ziet, of de gebundelde foto’s kan inzien. Je kunt wel een album delen, maar dan wordt er een nieuw album aangemaakt waar niet automatisch alle nieuwe foto’s in verschijnen.

Google Foto’s staat standaard al voorgeïnstalleerd op de meeste Android-smartphones, maar is via onderstaande link ook in de Play Store te vinden.

→ Download Google Foto’s in de Play Store (gratis)

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu