De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip van de Sint: lootjes trekken met je Android-toestel

Wouter Nijsen
19 november 2015, 13:30
2 min leestijd
Tip van de Sint: lootjes trekken met je Android-toestel

Sinterklaas is in het land en dat betekent lootjes trekken! Dat kan met papieren briefjes, maar ook met je Android-toestel. We laten zien welke apps het handigst werken.

Lees verder na de advertentie.

Lootjes trekken met je Android

Ga je elk jaar met je familie bij elkaar zitten om lootjes te trekken, dan kan dit lang duren, zeker wanneer je met kleinere groep mensen bent. De kans is dan groter dat je jezelf trekt, wat irritant en tijdrovend is. Om te voorkomen dat je telkens opnieuw moet beginnen, kun je je Android-toestel gebruiken om gemakkelijker en sneller lootjes te trekken.  Dan heb je wel de Lootje-app uit Google Play nodig. Hieronder leggen we uit hoe hij werkt.

  1. Download de Lootje-app uit Google Play (vereist Android 2.3+);
  2. Start de app en voer de namen in van je familieleden of vrienden (minstens drie);
  3. Druk rechtsboven op `Klaar` en tik op je eigen naam om verder te gaan;
  4. Hierna toont de app wie je hebt getrokken. Geef je smartphone vervolgens aan iedereen door.

Zoals je merkt, werkt de app makkelijker dan wanneer je papieren briefjes  gebruikt. Het enige nadeel is dat alle personen bij elkaar moeten zijn; de app kan lootjes niet verzenden. Dat is wel mogelijk met de onlangs uitgebrachte app Lootjes Trekken; die kan een e-mail sturen naar alle deelnemers, zodat je niet steeds je smartphone hoeft door te geven. De app is 2MB groot en vereist Android 4.0.3 of nieuwer. De video hieronder toont hoe simpel de app werkt.

Online lootjes trekken

Heb je geen zin om apps te installeren, dan kun je ook lootjes trekken door gebruik te maken van de mobiele website van lootjestrekken.nl. Hier voer je simpelweg de namen en e-mailadressen van je familieleden of vrienden in, waarna iedereen een naam krijgt toegestuurd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu