Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Met deze 8 tips word je een Pokémon GO-meester

Erwin Vogelaar
12 juli 2016, 20:22
7 min leestijd
Met deze 8 tips word je een Pokémon GO-meester

Speel je Pokémon GO en wil je zo snel mogelijk de beste worden? Wil je ze allemaal vangen en trainen?  In dit artikel vind je een aantal handige tips.

Lees verder na de advertentie.

De beste Pokémon GO tips

Pokémon Go is bijzonder leuk om te spelen, maar de app blinkt niet uit in het geven van uitleg. Professor Willow biedt wel wat tips over de basis van de game, maar een echte tutorial blijft uit. Geen nood, want met deze Pokémon GO-tips ben je voor je het weet een Pokémon-meester.

1. Maak slim gebruik van candy

Als je een Pokémon vangt, krijg je drie candy voor dat type Pokémon. Deze snoepjes kun je gebruiken om die specifieke Pokémon sterker te maken of te evolueren. Het sterker maken van een Pokémon kost één candy en wat stardust, terwijl een evolutie een hele lading kostbare candy vraagt. Het is verleidelijk om je candy daarom uit te geven aan het versterken van je Pokémon. Toch is het slimmer om te wachten tot je genoeg candy hebt om je Pokémon te evolueren. Hier wordt het beestje gewoonweg veel sterker van. Is de evolutie klaar, dan kun je alsnog candy en stardust uitgeven aan het upgraden van je geëvolueerde Pokémon.

pokemon go tips

Als je dubbele Pokémon hebt, is het slim om de zwakkere Pokémon naar Professor Willow te sturen. Dit doe je door de Pokémon te selecteren en op `transfer` te drukken. Hier krijg je dan één candy voor. In de praktijk krijg je dus voor elke dubbele gevangen Pokémon vier candy: drie stuks voor het vangen en eentje voor het versturen.

Let wel goed op dat de verstuurknop net onder de knoppen voor het evolueren en het versterken van je Pokémon zit. Als je even niet oplet, druk je zo op de verkeerde knop. Ondergetekende stuurde zijn  sterkste Pokémon per ongeluk naar de professor, terwijl we het beestje juist wilden versterken. Oeps!

2. Help de gyms van je eigen team

Zodra je level 5 bent kun je aan de slag met de gyms. Deze plekken worden vastgehouden door één van de drie teams. Is een gym van je eigen team, dan kun je er alsnog wat mee. Zo kun je er een eigen Pokémon plaatsen om de gym beter te beschermen van aanvallen. Tevens kun je ervoor kiezen om te vechten tegen de Pokémon van je eigen team als een soort trainingssessie. Op deze manier versterk je het level van de gym.

pokemon go pro tips

Heb je gyms in je bezit, dan kun je gratis spullen krijgen. Heb je een gym minimaal 24 uur in bezit, dan kun je in het menu naar de Shop gaan en bovenin het scherm op het schildje drukken voor cadeautjes. Een gym 24 uur in bezit houden is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

3. Vecht slim

Kom je een gym van het andere team tegen, dan is je enige keuze om te vechten. Kijk eerst goed naar welke Pokémon de gym beschermen, door in de gym naar links te swipen. Denk je het aan te kunnen? Bereid je dan voor op een flink gevecht. Vechten tegen Pokémon is lastiger dan het lijkt. Belangrijk is dat je aanvalt door op het scherm te tikken en ontwijkt door te swipen. Is er een blauw balkje onder je levensbalk gevuld, dan kun je een speciale aanval doen door het scherm ingedrukt te houden.

Er is op dit moment een bug die ervoor zorgt dat de tegenstander met een klein beetje leven overblijft en jij daar niets tegen kunt doen. Zonde van je tijd en je potions dus. Het schijnt dat als je wat rustiger tikt het beter moet gaan, maar wij hebben hier nog niet veel succes mee. Het kan dus slim zijn om de gyms te vermijden totdat deze bug gemaakt is.

Heb je de tegenstander toch verslagen en kun je de gym nog niet claimen? Dat klopt. Na het winnen van een gevecht heb je enkel de reputatie van de gym naar beneden gehaald. Ga er nog een keer voor om de gym verder naar beneden te halen en de locatie uiteindelijk te claimen.

4. Ga op jacht

Rechtsonder in je scherm zie je  welke Pokémon er dichtbij zijn. Online is er veel discussie  over hoe dit systeem exact werkt, maar we denken het door te hebben. Onder de plaatjes van de Pokémon staan voetstapjes. Geen voetstapjes betekent dat de Pokémon zeer dichtbij is, één voetstapje dichtbij, twee voetstapjes wat verder weg en drie voetstapjes nog verder weg. Toch wordt de afstand ook aangegeven door de positie van de Pokémon in het grid. Een Pokémon linksboven in het grid is het dichtstbij, terwijl de Pokémon rechtsonder in het grid het verste weg is.

Wil je een Pokémon in dit grid vinden, dan kun je het beestje selecteren. Vervolgens loop je een richting op en kijk je naar de positie van de Pokémon in het grid. Zakt de Pokémon, dan ben je verder weg. Stijgt de Pokémon, dan kom je dichterbij. Dit systeem is totaal niet logisch als je niet weet hoe het werkt, dus voel je niet dom als je het nu past snapt. Met deze kennis houdt echter niets je meer tegen om op schattenjacht te gaan. Ook goed om te weten: een lure of insence gebruiken om die zeldzame Pokémon naar je toe te lokken werkt helaas niet.

5. Maak gebruik van je items

Bij het vangen van je Pokémon en het checken van de Pokéstops krijg je items. Gebruik deze items om een flinke bonus te activeren. Zo kun je `incense` laten branden, zodat er een half uur lang wilde Pokémon op je af komen rennen. Je kunt een `lucky egg` eten, waardoor je het komende half uur meer ervaringspunten krijgt. Of je plaatst een `lure module` op een Pokéstop, zodat er allerlei Pokémon naartoe komen. Als je een sterke Pokémon wil vangen, gebruik dan de `raspberry`. Dan is de kans dat de Pokémon in de bal blijft zitten een stuk groter. Laat deze items niet liggen voor later, maar gebruik ze nu. Dat maakt het spel een stuk leuker.

pokemon go pro tips

6. Vergeet je eieren niet

Naast je Pokémon verzamel je ook eieren. Deze eieren moet je eerst broeden voordat er een Pokémon uit komt. Dit doe je door de eieren in een incubator te plaatsen en vervolgens te gaan wandelen. Het ene ei heeft vijf kilometer wandeltijd nodig, de ander weer tien kilometer. Dit werkt allemaal op de achtergrond, dus je hoeft je er geen zorgen over te maken tijdens het lopen.

Het enige wat je moet doen is de eieren daadwerkelijk in de incubators plaatsen. Vergeet je dit, dan is het zonde van je wandeltijd. Stop dus een nieuw ei in de incubator zodra er  eentje  uitkomt, want voor je het weet valt er een zeldzame Pokémon uit.

7. Bespaar je accu

Er zijn verschillende manieren om je accu te besparen. Zo kun je gebruik maken van de Battery Saver-functie, het augmented reality-element uitzetten en zijn er nog meer manieren om langer door te kunnen gaan. Hierover lees je meer in ons artikel met Pokémon GO accutips.

8. Wissel van locatie

Verschillende soorten Pokémon zitten in verschillende gebieden, ga daarom ook eens naar een andere plek om te jagen. Heb je geen Pokéballs meer? Ga dan naar een stadscentrum en ga alle Pokéstops af. Voor je er erg in hebt zit je tas weer vol met ballen. Ga met die ballen de natuur in om weer andere Pokémon te vinden.

Pokémon GO is nu beschikbaar in de Nederlandse Play Store. De downloadlink vind je hieronder. Zorg dat je beschikt over 58MB aan vrije opslagruimte en Android 4.4 (KitKat) of hoger.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu