Tip: verwijder een WhatsApp-bericht voor jou en de ontvanger
Lars Paymans

Heb je een WhatsApp-bericht gestuurd waar je later spijt van hebt? Dan kun je gemakkelijk een appje verwijderen voor zowel jou als de ontvanger. We laten zien hoe het werkt in deze tip.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Een WhatsApp-bericht verwijderen: zo werkt het

WhatsApp kreeg nog niet zo lang geleden een feature waar gebruikers al jaren naar vroegen: de optie om een chatbericht volledig te wissen. Tot voor kort was het alleen mogelijk om een bericht op je eigen apparaat te verwijderen, maar dit bleef gewoon staan op het toestel van de ontvanger.

Daar komt verandering in met deze handige nieuwe functie. Als je voortaan een onhandig bericht stuurt of als er een spelfout instaat, kun je deze na afloop verwijderen. De ontvanger ziet vervolgens op zijn of haar scherm dat er een chatbericht gewist is, maar de inhoud blijft verborgen.

Zo verwijder je een WhatsApp-bericht:

  1. Open een chatgesprek;
  2. Houd het bericht dat je wil verwijderen ingedrukt tot er een menu verschijnt;
  3. Tik op het prullenbakje aan de rechterkant van het menu;
  4. Kies in het menu dat verschijnt ‘Verwijder voor iedereen’;
  5. Het bericht wordt nu voor zowel jou als je ontvanger gewist.

Omdat deze nieuwe verwijderfunctie mogelijk niet voor iedereen beschikbaar is, kan het zijn dat de functie voor jou nog niet werkt. De update wordt aan de kant van de servers van WhatsApp uitgevoerd, zodat je de app niet handmatig hoeft bij te werken. Let wel op dat ook de ontvanger van je berichten een relatief recente versie van de app moet draaien, anders kan het wissen van chatberichten voor foutmeldingen zorgen.

Meer tijd om berichten te verwijderen

Tip: als je je inschrijft voor het bètaprogramma van WhatsApp op Android, dan krijg je sneller nieuwe features. Eén daarvan is dat je veel langer de tijd hebt om verzonden berichten achteraf te verwijderen. In de ‘normale’ versie van de chat-app heb je hier zeven minuten voor, in de testversie ruim een uur. Het aanmelden voor de WhatsApp-bèta is simpel en je krijgt automatisch een update binnen om de nieuwste testversie te installeren.

Lees meer over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.