De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo lees je verwijderde WhatsApp-berichten terug

Tim Ligterink
15 juni 2023, 16:59
2 min leestijd
Zo lees je verwijderde WhatsApp-berichten terug

WhatsApp ondersteunt al een tijdje het verwijderen van berichten. Zo kun je berichten ongedaan maken voor jezelf en de ontvanger. Door een instelling in je Android-smartphone aan te zetten, zijn deze verwijderde berichten toch terug te lezen.

Lees verder na de advertentie.

Meldingsgeschiedenis voor WhatsApp-meldingen

Is het jou weleens overkomen? Je opent je smartphone, ziet dat je een WhatsApp-bericht hebt, maar dan blijkt het bericht te zijn verwijderd. Het kan natuurlijk een fout berichtje zijn, maar toch wil je stiekem wel weten wat er stond. Gelukkig beschikt Android daarvoor over een handige functionaliteit die het teruglezen van verwijderde berichten mogelijk maakt, namelijk ‘Meldingsgeschiedenis’.

Zoals de naam doet vermoeden, registreert de optie welke meldingen je binnenkrijgt op je smartphone. Dat doet ie dan van iedere app-melding, waaronder WhatsApp. Voordat iemand een appje heeft verwijderd, heb jij waarschijnlijk al een melding op je smartphone ontvangen. Het originele berichtje wordt daarmee dan opgeslagen in de meldingsgeschiedenis.

Met deze instelling lees je verwijderde WhatsApp-berichten terug

Volg de volgende stappen om ‘Meldingsgeschiedenis’ in te schakelen op je Android-smartphone. Wij testten het op de Nothing Phone (1). Op smartphones van andere fabrikanten kunnen de stappen afwijken, maar in grote lijnen zullen deze hetzelfde zijn.

  1. Open de instellingen-app op je smartphone;

  2. Selecteer het kopje ‘Meldingen’ en ga naar ‘Meldingsgeschiedenis’;

    Bij sommige smartphones moet je eerst naar ‘Geavanceerde instellingen’ in het ‘Meldingen’-menu.

  3. Haal hier de schakelaar over om de functie in te schakelen.

Meldingen die je vanaf nu op je smartphone binnenkrijgt, verschijnen in dit menu. Je kunt dus geen verwijderde WhatsApp-berichten teruglezen die je daarvoor hebt gekregen. In het bovenste deel van de ‘Meldingsgeschiedenis’-pagina zie je de meest recente meldingen.

Daaronder vind je per app de laatste meldingen in het afgelopen etmaal. Kijk je naar de WhatsApp-meldingen die zijn binnengekomen, dan zul je zien dat ook de verwijderde berichten gewoon terug te lezen zijn.

Meer WhatsApp-tips

De app-ontwikkelaars bij WhatsApp zitten niet stil. De afgelopen maanden verschenen er namelijk allerlei nieuwe functionaliteiten voor de berichten-app. Zo kun je sinds kort berichten bewerken, foto’s in hoge resolutie sturen en gesprekken vergrendelen. Hieronder vind je onze meest recente tip-artikelen voor WhatsApp:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu