De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: zo weiger je een groepsuitnodiging in WhatsApp

Colin Baak
7 november 2019, 12:49
2 min leestijd
Tip: zo weiger je een groepsuitnodiging in WhatsApp

Zit je niet te wachten op die onzinnige groepsgesprekken waarin je toegevoegd wordt op WhatsApp? De mogelijkheid om een groepsuitnodiging te weigeren is nu voor iedereen beschikbaar. Hoe dat werkt, lees je in deze tip.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-groepsuitnodiging beheren

Een app om een verjaardagscadeau te bespreken voor een persoon, alle details voor dat weekendje weg doornemen of gewoon een leuk kletsgroepje. Je kent het vast wel, dat je in allerlei groepen op WhatsApp wordt toegevoegd, zonder dat je daarom vraagt.

De mogelijkheid om zelf te beheren aan wat voor gesprekken je wel en niet automatisch toegevoegd kunt worden, rolt nu uit naar iedereen. Eerder was zo’n beheerfunctie al te vinden in de bètaversie van WhatsApp. Om WhatsApp groepsuitnodigingen goed en zelf te beheren volg je onderstaande stappen.

  1. Open WhatsApp op je Android-telefoon;
  2. Tik op de drie puntjes rechtsboven en ga naar ‘Instellingen’;
  3. Kies ‘Account’ > ‘Privacy’ en tik op ‘Groepen’;
  4. Hier kun je aangeven of iedereen, al je opgeslagen contacten of iedereen behalve enkele contactpersonen je aan WhatsApp-groepsgesprekken kunnen toevoegen;
  5. Tik linksboven op het pijltje terug zodra je klaar bent.
WhatsApp instellingen groepsgesprek

Als je kiest voor ‘Mijn contacten, behalve…’, kun je specifieke personen aanvinken die jou niet langer aan groepschats kunnen toevoegen. Hiermee blokkeer je die persoon overigens niet, zodat je nog gewoon privégesprekken kunt hebben.

Als je voor ‘Mijn contacten’ kiest, kun je alleen worden toegevoegd aan groepen door mensen die in je contactenlijst zijn opgeslagen. Daarmee sluit je dus uit dat je opeens wordt toegevoegd aan een groepschat. Dat klinkt misschien wel fijn, maar soms is het ook onhandig. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe klas waarin je terechtkomt, of een nieuw bedrijf waarin je gaat werken.

→ Download WhatsApp in de Play Store (gratis)

Maak WhatsApp nog veiliger

WhatsApp is een hub van persoonlijke informatie, foto’s en documenten. Beveiliging is bij deze app dus zeer gewenst. Om WhatsApp nog veiliger te maken en houden, kun je bijvoorbeeld vingerafdrukvergrendeling gebruiken. Check ook onze privacytips voor WhatsApp eens, om anoniemer te appen.

Beschikbaarheid WhatsApp

Deze mogelijkheid is te vinden in de laatste publieke versie van WhatsApp. Die variant rolt nu uit via de Play Store van Google. Kwestie van kijken of de update ook voor jouw toestel klaarstaat, downloaden en de juiste instellingen kiezen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu