WhatsApp-bèta krijgt vingerafdrukvergrendeling: zo gebruik je het
Wouter Nijsen

WhatsApp

Gratis

Onze score

8,5

De nieuwste bèta van WhatsApp introduceert een belangrijke nieuwe feature: de optie om de chat-app te beveiligen met je vingerafdruk. Het lijkt niet lang meer te duren voordat de functie naar alle gebruikers wordt uitgerold.

WhatsApp vingerafdrukvergrendeling: zo werkt het

In de nieuwste testversie van WhatsApp, met versienummer 2.19.221, zit een optie om de chat-app met je vingerafdruk te beveiligen. Het werkt als volgt: als je de functie hebt ingeschakeld, moet je elke keer als je WhatsApp opent je vingerafdruk scannen om toegang te krijgen.

Het is wel mogelijk om oproepen via WhatsApp te beantwoorden als de chat-app nog is vergrendeld. Volg de stappen hieronder om de vingerafdrukvergrendeling in te schakelen.

  1. Zorg dat je de nieuwste bèta van WhatsApp op je Android-smartphone hebt geïnstalleerd;
  2. Druk op de drie puntjes rechtsboven en kies voor ‘Instellingen’;
  3. Ga vervolgens naar ‘Account’ en selecteer hier ‘Privacy’;
  4. Onderaan zie je dan de optie ‘Vingerafdrukvergrendeling’ staan. Hier kun je de functie inschakelen door op het schakelaartje bovenin te tikken.

Zoals je op de screenshots hierboven ziet, is het ook mogelijk om een automatische vergrendeling in te stellen. Hiermee stel je in dat de chat-app automatisch onmiddellijk wordt vergrendeld, of pas na één minuut of een halfuur. Onderaan heb je tot slot een optie om voorvertoning van WhatsApp-meldingen af te schermen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Met de vingerafdrukvergrendeling wordt de chat-app vooral een stukje veiliger, omdat anderen (bijvoorbeeld kwaadwillenden) niet meer zomaar toegang tot je WhatsApp-gesprekken hebben als ze je telefoon in handen krijgen. Omdat je eerst je vingerafdruk moet scannen, ben jij de enige die de chat-app kunt openen.

Ook interessant → Verwijderde WhatsApp-berichten terughalen: zo doe je dat

Zo gebruik je de WhatsApp-bèta

Heb je versie 2.19.221 van de WhatsApp-bèta geïnstalleerd, maar zie je de vingerafdrukvergrendeling niet? Dan kan het helpen om een back-up van je WhatsApp te maken en de app vervolgens te verwijderen en opnieuw te installeren. Werkt dit ook niet, dan moet je helaas wachten totdat WhatsApp de functie ook voor jou beschikbaar maakt. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd de nieuwste updates van de chat-app installeert.

Om mee te doen aan het bètaprogramma van WhatsApp dien je je via onderstaande link aan te melden. Heb je dit gedaan, dan krijg je automatisch een update binnen met de testversie.

Download de WhatsApp-bètaversie in de Play Store (gratis)

Bedankt voor de screenshots, Henk!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.