De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

WhatsApp-tip: zo verstuur je spraakberichten die eenmalig te beluisteren zijn

Tim Ligterink
28 december 2023, 9:05
2 min leestijd
WhatsApp-tip: zo verstuur je spraakberichten die eenmalig te beluisteren zijn

Op WhatsApp stuur je onder meer tekst-, video- en spraakberichten. Bij die laatste kun je ervoor zorgen dat de ontvanger hem maar één keer kan beluisteren. Hier lees je hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Spraakberichten met eenmalige weergave op WhatsApp

Wie veel spraakberichten verstuurt op WhatsApp heeft geluk, want de berichten-app heeft een handige functie erbij. Met ‘Eenmalige weergave’ verstuur je audioberichten die voor de ontvanger maar één keer te beluisteren zijn. In dit artikel ontdek je precies hoe je zo’n spraakbericht met eenmalige weergave verstuurt. Doe je mee?

Het is belangrijk dat je de nieuwste versie van de WhatsApp-app gebruikt. Ga naar de Google Play Store en zoek ‘WhatsApp’. Druk wanneer mogelijk op ‘Updaten’. Staat dit er niet? Dan heb je de meest recente versie van de app voor jouw smartphone al. Volg de onderstaande stappen om de functie op jouw telefoon te testen.

  1. Open WhatsApp en selecteer het (groeps)gesprek waar je een spraakopname wil versturen;

  2. Houd het microfoon-icoon rechts onder in beeld ingedrukt en swipe omhoog naar het slot;

    Je audio-opname loopt nu door en er verschijnen verschillende opties.

  3. Selecteer het ‘Eenmalige weergave’-icoon rechts;

    Deze heeft een half gestippelde cirkel en een ‘1’ in het midden.

  4. Klik op het verzend-icoon om de audio te versturen.

Als je een spraakbericht verstuurt met eenmalige weergave, ziet de ontvanger dit aan het icoon bij het bericht. Diegene kan het audiobericht één keer luisteren, maar ook jij als verzender kan het bericht niet meer terugluisteren. Zo weet je zeker dat wat er in het audiobericht is gezegd, nooit opnieuw kan worden beluisterd.

whatsapp eenmalige weergave spraakberichten

WhatsApp noemt de functie een nóg veiligere manier van spraakopnames sturen, bijvoorbeeld voor het doorgeven van gevoelige informatie. Denk bijvoorbeeld aan creditcardgegevens of wachtwoorden.

Werkt de functie bij jou niet? Dan kan het zijn dat de nieuwste WhatsApp-versie (nog) niet op jouw smartphone beschikbaar is. Houd daarom de Google Play Store in de gaten voor nieuwe WhatsApp-updates.

Meer berichten eenmalig verzenden op WhatsApp

Naast spraakberichten is het ook mogelijk om foto’s en video’s eenmalig te versturen op WhatsApp. Hiervoor selecteer je de media die je wil versturen en klik voor het verzenden je op hetzelfde ‘Eenmalige weergave’-icoon.

De ontvanger kan dan wederom de foto of video die je stuurt, maar één keer bekijken. Wel kan hij of zij daar natuurlijk screenshots of foto’s van maken, dus het blijft opletten geblazen met wat je verstuurt.

Verder zit WhatsApp bomvol kleine, maar handige functies. Zo verberg je gesprekken met een speciaal geheim wachtwoord, verstuur je in secondes een videobericht en houdt je met één handige instelling onbekende bellers stil. Meer weten over de berichten-app? Bekijk dan onze laatste WhatsApp-artikelen hieronder.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu