Verwachte Android smartphones

Op deze pagina vind je een overzicht van verschillende verwachte smartphones voor 2023. Naast verwachte high-end smartphones vind je natuurlijk ook verwachte budgetsmartphones en toestellen uit de middenklasse terug in het overzicht.

Dit zijn allemaal telefoons die op de dag van vandaag nog niet officieel te bestellen zijn voor de Europese markt of zelfs gepresenteerd zijn.

Al wel gepresenteerd of nog niet?

Daarbij gaat het dus om twee types toestellen, namelijk al gepresenteerde en nog niet bekendgemaakte toestellen. Van die eerste soort is alles al bekend, zoals specificaties, afbeeldingen en prijzen. Het is echter wachten op de datum waarop ze daadwerkelijk in de winkels liggen.

Dan zijn er natuurlijk ook nog de toestellen die we verwachten, of waarover al wat genoemd is in het geruchtencircuit, maar die nog niet gepresenteerd zijn. Die pagina’s maken we aan op basis van die geruchten en onze ervaringen. Het is goed om te onthouden dat wanneer een smartphone als ‘verwacht’ staat aangemerkt dat niet altijd betekent dat je het toestel snel in handen hebt. In sommige gevallen kun je binnenkort verwachte smartphones eerst pre-orderen, terwijl andere verwachte telefoons wél meteen op voorraad zullen zijn. Dit hangt af van het toestel en de fabrikant in kwestie.

Het overzicht van verwachte telefoons wordt regelmatig bijgewerkt. Check dus frequent of er nieuwe verwachte smartphones bijgekomen zijn die interessant kunnen zijn voor jou. Ga ook altijd na of je het op kunt brengen om een nieuwe smartphone met abonnement te nemen, of dat je beter de losse toestelprijs kunt betalen. Smartphones die net uit zijn, worden veelal tegen de adviesprijs aangeboden, dus het kan lonen om te wachten tot een telefoon al eventjes op de markt is voordat je hem aanschaft.

Naast bovenstaande modellen zijn er nog meer devices die we dit in 2023 verwachten.

 • Asus Zenfone 10: Als opvolger van de huidige Asus Zenfone 9 verwachten we een nieuw klein, compact en high-end toestel te gaan zien van de Taiwanese fabrikant. Geruchten zijn vooralsnog niet verschenen, maar we houden het natuurlijk in de gaten!
 • Google Pixel 7a: Een betaalbare smartphone van Google voor een interessante prijs? Dit jaar verwachten we de Pixel 7a die de huidige Pixel 6a opvolgt. Dat betekent dat we weer een toestel gaan zien met prima specificaties voor een interessante prijs.
 • Google Pixel 8-serie: De Pixel 7-serie is officieel verkrijgbaar in Nederland, maar in 2023 verwachten we alweer de opvolgers. Veel over deze Google Pixel 8 en Google Pixel 8 Pro is nog niet bekend. Wel gaan we uit van een vernieuwd camerasysteem en tevens zullen het de eerste smartphones zijn die direct draaien op het nieuwe Android 14.
 • Google Pixel Fold: Google zou in 2023 ook hun eerste vouwbare toestel op de markt willen brengen. Die krijgt dezelfde vorm als de Galaxy Z Fold 4 van Samsung en bevat vier schermen. De instapprijs wordt wel fors aldus geruchten, afwachten dus!

Gerucht: dit zijn alle Google-smartphones tot en met 2025

 • Honor 80-serie: Al wel gepresenteerd voor China, maar nog niet voor Europa! We hebben het over de Honor 80-serie. Het is simpelweg afwachten totdat Honor plannen bekendmaakt over de lancering van die specifieke toestellen op onze markt.
 • Huawei Mate 60-serie: Of we dit jaar daadwerkelijk een Huawei Mate 60 en 60 Pro gaan zien is nog de vraag. Daarnaast zou Huawei ook kunnen kiezen om de toestellen niet in Europa uit te brengen, maar bijvoorbeeld alleen in thuisland China. Dit heeft natuurlijk te maken met de problemen waarbij het bedrijf geen volledige versie van Android mag gebruiken op hun toestellen en daarom werkt met het zelf ontwikkelde HarmonyOS.
 • Motorola Edge 40-serie: We verwachten in 2023 de Motorola Edge 40-serie te gaan zien, die bestaat uit verschillende modellen. De Motorola Edge X40 is het huidige topmodel wat al in China is gepresenteerd. Dat toestel komt waarschijnlijk als Edge 40 Pro of 40 Ultra op de markt in Europa, naast betaalbaardere modellen met minder krachtige specificaties.

  Motorola Edge X40 officieel: nieuw paradepaardje voor 2023
 • Motorola G53: De betaalbare Moto G53 werd in december 2022 gepresenteerd voor China. We verwachten echter dat Motorola er ook voor kiest om dit model in Europa te introduceren. Details over de prijsvoering of lanceringsdatum zijn echter nog onbekend.
 • Nokia X60: De eerste geruchten over een mogelijke Nokia X60 zijn inmiddels al jaren oud, maar het bedrijf zou toch weer komen met een high-end toestel. Er werd in eerste instantie nog gesproken over een release in november 2021, dus of dat wel klopt…
 • OnePlus 11: OnePlus heeft op 7 februari 2023 een groot event gepland voor de lancering van de OnePlus 11. Inmiddels is er al veel bekend over dit toestel. Zo weten we hoe ‘ie eruit gaat zien, wat voor hardware ‘ie bevat en op welke software het toestel draait. De prijs is vooralsnog het grootste geheim…

  Officieel: OnePlus 11 wordt op 7 februari gepresenteerd
 • Oppo Find X6-serie: De absolute topmodellen van Oppo behoren tot de Find X-serie. In 2023 is het tijd voor de Find X6-lijn, waarover we nog niet heel veel hebben gehoord. Wel verwachten we meerdere modellen zoals de reguliere Find X6 en het X6 Pro-model.

  ‘Render: Oppo kiest voor compleet nieuw design bij Find X6-serie’
 • Oppo Reno 9-serie: In 2023 gaan we weer nieuwe smartphones zien in de Oppo Reno-serie. Het gaat om toestellen voor het midrange-segment, we houden je op de hoogte!
 • Poco X5 Pro: Begin 2023 verwachten we ook weer een nieuw toestel van Poco te gaan zien, waarschijnlijk de X5 Pro. Het toestel zal vast en zeker weer een goede verhouding bieden tussen prijs en prestaties. We’ll keep you posted!
 • Samsung Galaxy Z Flip 5: Samsung komt in 2023 weer met nieuwe foldables, waaronder de Galaxy Z Flip 5. Details daarover zijn nog onbekend, maar we gaan uit van een verbeterde, snellere en goedkopere versie van de huidige Galaxy Z Flip 4.
 • Samsung Galaxy Z Fold 5: naast de Z Flip 5 verwachten we ook weer een groter toestel met vouwbaar scherm. Het gaat natuurlijk om de Galaxy Z Fold 5!
 • Sony Xperia: Een nieuwe lijn van smartphones van Sony ligt in de lijn der verwachting. Het gaat om opvolgers van de Xperia 1 IV, Xperia 5 IV en Xperia 10 IV uit 2022. De genoemde smartphones werden in dat jaar op verschillende momenten gepresenteerd, dus het lijkt logisch dat Sony daarvoor ook weer kiest in 2023.

Laatste geruchten

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu