De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Verwachte Android smartphones

Op deze pagina vind je een overzicht van verschillende verwachte smartphones voor 2023. Naast verwachte high-end smartphones vind je natuurlijk ook verwachte budgetsmartphones en toestellen uit de middenklasse terug in het overzicht.

Dit zijn allemaal telefoons die op de dag van vandaag nog niet officieel te bestellen zijn voor de Europese markt of zelfs gepresenteerd zijn.

Al wel gepresenteerd of nog niet?

Daarbij gaat het dus om twee types toestellen, namelijk al gepresenteerde en nog niet bekendgemaakte toestellen. Van die eerste soort is alles al bekend, zoals specificaties, afbeeldingen en prijzen. Het is echter wachten op de datum waarop ze daadwerkelijk in de winkels liggen.

Dan zijn er natuurlijk ook nog de toestellen die we verwachten, of waarover al wat genoemd is in het geruchtencircuit, maar die nog niet gepresenteerd zijn. Die pagina’s maken we aan op basis van die geruchten en onze ervaringen. Het is goed om te onthouden dat wanneer een smartphone als ‘verwacht’ staat aangemerkt dat niet altijd betekent dat je het toestel snel in handen hebt. In sommige gevallen kun je binnenkort verwachte smartphones eerst pre-orderen, terwijl andere verwachte telefoons wél meteen op voorraad zullen zijn. Dit hangt af van het toestel en de fabrikant in kwestie.

Het overzicht van verwachte telefoons wordt regelmatig bijgewerkt. Check dus frequent of er nieuwe verwachte smartphones bijgekomen zijn die interessant kunnen zijn voor jou. Ga ook altijd na of je het op kunt brengen om een nieuwe smartphone met abonnement te nemen, of dat je beter de losse toestelprijs kunt betalen. Smartphones die net uit zijn, worden veelal tegen de adviesprijs aangeboden, dus het kan lonen om te wachten tot een telefoon al eventjes op de markt is voordat je hem aanschaft.

Naast bovenstaande modellen zijn er nog meer devices die we dit in 2023 verwachten.

  • Google Pixel 8a: in mei van 2024 verwachten we de relatief betaalbare Google Pixel 8a te gaan zien. Over het toestel is inmiddels allerlei info verschenen en we zijn benieuwd of dat klopt.
  • Google Pixel 9-serie: Later in 2024 verwachten we de Pixel 9-serie, maar of die zal bestaan uit twee of drie modellen is nog de vraag, kwestie van afwachten dus.
  • Honor 100 (Pro): Al wel gepresenteerd in China, maar nog niet voor de Europese markt. We hebben het over de Honor 100 en 100 Pro, die we in 2024 verwachten.
  • Huawei Mate 60 Pro: De Mate 60 Pro is al gepresenteerd voor de Chinese markt, maar of ‘ie ook officieel naar Europa komt is nog de vraag. Wij denken van wel, gezien de voorgangers hier ook ‘gewoon’ verkrijgbaar zijn.
  • Nokia X60: De eerste geruchten over een mogelijke Nokia X60 zijn inmiddels al jaren oud, maar het bedrijf zou toch weer komen met een high-end toestel. Er werd in eerste instantie nog gesproken over een release in november 2021…
  • OnePlus 12: Over de 12 zijn al allerlei geruchten verschenen en dit high-end vlaggenschip moet nog in 2023 worden gepresenteerd. Dan gaat het wel over de onthulling in thuisland China, want in Europa wordt het toestel pas in het eerste kwartaal van 2024 verwacht.
  • Oppo Find X7 (Pro): Het is nog de vraag of Oppo de Find X7-reeks ook buiten China uitbrengt, gezien dat niet gebeurde bij de Find X6 en X6 Pro.
  • Oppo Reno 11-serie: De smartphones in de Reno 11-serie zijn al wel gepresenteerd voor thuisland China, maar wanneer we ze in Europa gaan zien is nog onbekend.
  • Samsung Galaxy S24-serie: Nog even geduld, want pas in juli 2024 verwachten we de gloednieuwe Samsung Galaxy S-toestellen in de S24-serie.
  • Samsung Galaxy Z Flip 6 en Fold 6: In 2024 komt Samsung weer met twee nieuwe foldables op de markt. Het gaat om de Z Flip 6 en de Fold 6, die voorzien worden van grotere schermen en snellere hardware dan hun voorgangers van de 5-serie.

Laatste geruchten

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu