Verwachte Android smartphones

Google Pixel 6 Pro

Op deze pagina vind je een overzicht van verschillende verwachte smartphone voor het eind van 2021 en begin van het nieuwe jaar. Naast verwachte high-end smartphones komen ook verwachte budgetsmartphones en toestellen uit de middenklasse terug in het overzicht. Dit zijn allemaal telefoons die op de dag van vandaag nog niet officieel te bestellen of zelfs gepresenteerd.

Al wel gepresenteerd of nog niet?

Daarbij gaat het dus om twee types toestellen, namelijk al gepresenteerde en nog niet bekendgemaakte toestellen. Van die eerste soort is alles al bekend, zoals specificaties, afbeeldingen en prijzen. Het is echter wachten op de datum dat ze daadwerkelijk in de winkels liggen.

Dan zijn er natuurlijk ook nog de toestellen die we verwachten, of waarover al wat genoemd is in het geruchtencircuit, maar die nog niet gepresenteerd zijn. Die pagina’s maken we aan op basis van die geruchten en onze ervaringen. Zo denken we bijvoorbeeld te weten dat Samsung komt met een nieuwe Galaxy S-lijn met verschillende modellen, het moment om alvast een toestelpagina aan te maken.

Het is goed om te onthouden dat wanneer een smartphone als ‘verwacht’ staat aangemerkt dat niet altijd betekent dat je het toestel snel in handen hebt. In sommige gevallen kun je binnenkort verwachte smartphones eerst pre-orderen, terwijl andere verwachte telefoons wél meteen op voorraad zullen zijn. Dit hangt af van het toestel en de fabrikant in kwestie.

Het overzicht van verwachte telefoons wordt regelmatig bijgewerkt. Check dus frequent of er nieuwe verwachte smartphones bijgekomen zijn die interessant kunnen zijn voor jou. Ga ook altijd na of je het op kunt brengen om een nieuwe smartphone met abonnement te nemen, of dat je beter de losse toestelprijs kunt betalen. Smartphones die net uit zijn, worden veelal tegen de adviesprijs aangeboden, dus het kan lonen om te wachten tot een telefoon al eventjes op de markt is voordat je hem aanschaft.

Naast bovenstaande modellen zijn er nog meer devices die we dit jaar verwachten. Lees daarvoor ook; Overzicht: deze Android-smartphones verschijnen nog in het vierde kwartaal van dit jaar en bekijk onderstaande toestellen.

 • Fairphone 4: Het Nederlandse bedrijf komt binnenkort weer met een nieuw duurzaam en (deels) modulair toestel. Zo kun je zelf verschillende onderdelen upgraden of repareren als ze kapot zijn. Want waarom zou je na een jaar of wat al een nieuwe smartphone kopen als de basis nog goed is?
 • Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro: Over de aankomende Pixel 6-lijn van Google is al van alles verschenen qua informatie. Zo krijgen de toestellen een radicaal ander design dan alle voorgangers. De toestellen komen in meerdere kleuren op de markt en dat zal zijn in de herfst van 2021.
 • Huawei Mate 50 en 50 Pro: Of we dit jaar daadwerkelijk een Huawei Mate 50 en 50 Pro gaan zien is nog de vraag. Het bedrijf zou zich namelijk volledig willen richten op de Huawei P50-serie. Daarnaast zou Huawei ook kunnen kiezen om de toestellen niet in Europa uit te brengen, maar bijvoorbeeld alleen in thuisland China.
 • Huawei P50 en Huawei P50 Pro: De toestellen zijn eind juli 2021 gepresenteerd voor de Chinese markt, maar of en wanneer we een Europese lancering gaan zien is nog de vraag. Met de toestellen richt het bedrijf zich voornamelijk op de camera’s.
 • Nokia X60: De eerste geruchten over een mogelijke Nokia X60 zijn nog vers, maar het bedrijf zou toch weer komen met een high-end toestel. Er wordt gesproken over een release in november 2021, dus we houden dat uiteraard in de gaten.
 • OnePlus 9T: De OnePlus 9T werd genoemd als de opvolger van de in 2021 gepresenteerde OnePlus 9. Volgens de laatste geruchten heeft OnePlus het toestel echter geannuleerd. Een reden waarom dat zou zijn is echter niet genoemd. Voor nu laten we hem dus nog even in het rijtje staan, want OnePlus zelf heeft hierover nog niks naar buiten gebracht.
 • Samsung Galaxy Note 21 en Note 21 Ultra: Het is de vraag of we dit jaar een Note 21 en Note 21 Ultra-toestel gaan zien. Geruchten die rondgaan in de wandelgangen noemen namelijk dat de komende Samsung Galaxy S21 FE de ‘vervanger’ zou zijn van deze toestellen. Of dat klopt zal de tijd uit moeten wijzen.
 • Samsung Galaxy S21 FE: De Galaxy S21 FE staat voor Fan Edition en is een betaalbaar alternatief voor de duurdere Galaxy S21’s. Vorig jaar werd het eerste FE-toestel gepresenteerd. Volgens de laatste geruchten verschijnt het toestel niet in augustus 2021, maar pas enkele maanden later. Onder andere het wereldwijde tekort aan chips zou daarvoor gezorgd hebben.
 • Samsung Galaxy S22: We moeten er nog een tijd op wachten, maar begin 2022 verwachten we weer verschillende toestellen van Samsung in de S-lijn. De Galaxy S22 wordt het krachtige instapmodel, tevens het toestel met de laagste prijs.
 • Samsung Galaxy S22 Plus: Vind je de normale Samsung Galaxy S22 net iets te klein, dan is de Samsung S22 Plus een slimme keuze. Dat toestel deelt veel van de specificaties, maar heeft wel een groter scherm en accu met hogere capaciteit.
 • Samsung Galaxy S22 Ultra: Het ultieme vlaggenschip van de Galaxy S22-lijn wordt de S22 Ultra. Veel details zijn nog niet bekend, maar Samsung zal zich waarschijnlijk vooral richten op het betere scherm en camera’s ten opzichte van de normale S22 en het S22 Plus-model.
 • Sony Xperia 5 III: Voor dit toestel geldt grotendeels hetzelfde als voor de Xperia 1 III. De onthulling is inmiddels enkele maanden geleden geweest, maar te koop is ‘ie nog niet. Ook een Nederlandse adviesprijs heeft Sony nog niet bekendgemaakt.

Laatste geruchten

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's