De Samsung A52s tijdelijk extra scherp geprijsd bij Vodafone!

Verwachte Android smartphones

OnePlus 10 Pro

Op deze pagina vind je een overzicht van verschillende verwachte smartphones voor 2022. Naast verwachte high-end smartphones komen ook verwachte budgetsmartphones en toestellen uit de middenklasse terug in het overzicht. Dit zijn allemaal telefoons die op de dag van vandaag nog niet officieel te bestellen of zelfs gepresenteerd.

Al wel gepresenteerd of nog niet?

Daarbij gaat het dus om twee types toestellen, namelijk al gepresenteerde en nog niet bekendgemaakte toestellen. Van die eerste soort is alles al bekend, zoals specificaties, afbeeldingen en prijzen. Het is echter wachten op de datum dat ze daadwerkelijk in de winkels liggen.

Dan zijn er natuurlijk ook nog de toestellen die we verwachten, of waarover al wat genoemd is in het geruchtencircuit, maar die nog niet gepresenteerd zijn. Die pagina’s maken we aan op basis van die geruchten en onze ervaringen. Het is goed om te onthouden dat wanneer een smartphone als ‘verwacht’ staat aangemerkt dat niet altijd betekent dat je het toestel snel in handen hebt. In sommige gevallen kun je binnenkort verwachte smartphones eerst pre-orderen, terwijl andere verwachte telefoons wél meteen op voorraad zullen zijn. Dit hangt af van het toestel en de fabrikant in kwestie.

Het overzicht van verwachte telefoons wordt regelmatig bijgewerkt. Check dus frequent of er nieuwe verwachte smartphones bijgekomen zijn die interessant kunnen zijn voor jou. Ga ook altijd na of je het op kunt brengen om een nieuwe smartphone met abonnement te nemen, of dat je beter de losse toestelprijs kunt betalen. Smartphones die net uit zijn, worden veelal tegen de adviesprijs aangeboden, dus het kan lonen om te wachten tot een telefoon al eventjes op de markt is voordat je hem aanschaft.

Naast bovenstaande modellen zijn er nog meer devices die we dit jaar en begin 2022 verwachten. Lees daarvoor ook; Overzicht: deze Android-smartphones verschijnen nog in het eerste kwartaal van 2022 en bekijk onderstaande toestellen.

 • Google Pixel 7-serie: In navolging van de Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro verwachten we dit jaar ook nieuwe toestellen te gaan zien van Google. Volgens de eerste geruchten is de frontcamera verborgen achter het scherm. Of Google ook nog komt met een vouwbare smartphone is de vraag. Over zo’n toestel gaan al even geruchten de ronde, maar concreet is er nog niks bekend.
 • Huawei Mate 50 en 50 Pro: Of we dit jaar daadwerkelijk een Huawei Mate 50 en 50 Pro gaan zien is nog de vraag. Het bedrijf zou zich namelijk volledig willen richten op de Huawei P50-serie. Daarnaast zou Huawei ook kunnen kiezen om de toestellen niet in Europa uit te brengen, maar bijvoorbeeld alleen in thuisland China.
 • Motorola Razr 3: Dit jaar staat in het teken van de klaptelefoons en ook Motorola doet daarbij een duit in het zakje. De aankomende Razr 3 gaat de strijd aan met toestellen van onder andere Samsung en Huawei.
 • Nokia X60: De eerste geruchten over een mogelijke Nokia X60 zijn inmiddels al maanden oud, maar het bedrijf zou toch weer komen met een high-end toestel. Er werd in eerste instantie nog gesproken over een release in november 2021, dus of we echt weer zo’n toestel gaan zien…
 • OnePlus 10: Terwijl de OnePlus 10 Pro al even op de markt is, is het nog wachten op de OnePlus 10. Die krijgt naar verluidt weer high-end specificaties en verschijnt later dit jaar.
 • OnePlus Nord 3: In navolging van de populaire OnePlus Nord 2, verwachten we dit jaar ook de opvolger te gaan zien. Vooralsnog zijn er geen geruchten verschenen over dat aankomende toestel. Houd Android Planet dus in de gaten!
 • Oppo Reno 8-serie: De Oppo Reno 8-serie is voor onze markt nog niet gepresenteerd en het is uberhaupt afwachten of dat gaat gebeuren. Wel is de Reno 8 Lite via verschillende kanalen al te bestellen, de andere modellen volgen mogelijk snel.
 • Samsung Galaxy A43: In 2022 verwachten we een nieuwe betaalbare smartphone te gaan zien in de Samsung A4X-serie. De vermoedelijke A43 wordt de directe opvolger van de Galaxy A42. Samsung kennende biedt het toestel veel waar voor zijn geld.
 • Samsung Galaxy A73: Het toestel is al gepresenteerd, maar nog niet voor de Europese markt. Alhoewel een officiële lancering er misschien niet van gaat komen is het wachten op bedrijven die het toestel hier toch naartoe halen en hem dan verkopen voor een meerprijs.
 • Samsung Galaxy S23: grootmacht Samsung komt begin 2023 waarschijnlijk weer met verschillende nieuwe toestellen in de Galaxy S-lijn. Daarbij verwachten we op dit moment weer drie modellen. Naast de reguliere Galaxy S23, ook de S23 Plus en natuurlijk de Samsung Galaxy S23 Ultra.
 • Samsung Galaxy Z Flip 4: De Galaxy Z Flip 3 gaat in 2022 opgevolgd worden door de Samsung Galaxy Z Flip 4. Het toestel kenmerkt zich weer door het klapbare design wat herkenbaar is van vroeger.
 • Samsung Galaxy Z Fold 4: De Samsung Galaxy Z Fold 4 wordt hét vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant van 2022. We verwachten weer een prachtig vouwbaar en kleurrijk scherm, meerdere camera’s en goede hardware. Of we ook een ingebouwde S Pen gaan zien is echter nog wel de vraag.
 • Sony Xperia 5 IV: Toen Sony in 2022 een aankondiging deed verwachtten we ook de nieuwe Xperia 5, maar die kwam niet. Wel werden de Xperia 10 IV en 1 IV getoond, die inmiddels ook te koop zijn. Of en wanneer we de Xperia 5 IV nog kunnen verwachten is nog de vraag.

Laatste geruchten

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's