Wat mag je verwachten van de betaalbare Samsung Galaxy A26? De smartphone heeft een ander ontwerp gekregen en weet ook onder de motorkap prima te overtuigen voor het prijskaartje. Je leest er alles over op deze pagina.
Alles over de Samsung Galaxy A26
De Samsung A26 in het kort
De Samsung Galaxy A26 is op 2 maart 2025 aangekondigd, tegelijkertijd met de Galaxy A36 en Galaxy A56. Het is daarnaast de opvolger van de A25 die in 2023 werd uitgebracht.
Voor de A26 betaal je een adviesprijs van 299 euro voor de versie met 6GB RAM en 128GB opslag. Liever de versie met 8GB RAM en 256GB opslagruimte? Daarvoor geldt een prijskaartje van 369 euro. Je kiest verder uit de kleuren zwart, wit en groen. De roze versie is helaas niet in Nederland verkrijgbaar.
In vergelijking met de Samsung Galaxy A25 is het scherm van de A26 iets groter: van 6,5 inch naar 6,7 inch. Zo wordt content nog beter weergegeven, zeker vanwege de resolutie van 2340 bij 1080 pixels. Bovendien is er nog de 120Hz-ververssnelheid voor soepeler scrollen door apps.
Wat de Samsung A26 extra aantrekkelijk maakt is het vernieuwde updatebeleid. Je krijgt maar liefst zes jaar Android-upgrades en belangrijke beveiligingspatches. Daarmee is de smartphone tot maart 2031 ondersteund en dus veilig.
Is de Galaxy A26 een goede keuze?
De Samsung Galaxy A26 is op diverse vlakken verbeterd in vergelijking met voorganger A25. Zo is het toestel dunner en maakt het gebruik van een groter scherm: 6,7 inch. Ook zit er een verbeterde chipset bij en krijg je enkele handige AI-functies om je gemaakte foto’s te verbeteren.
Wil je een betaalbare smartphone die gemakkelijk al je favoriete apps draait, dan is de Samsung Galaxy A26 een goede keuze. Zware games weet de smartphone minder goed mee om te gaan, maar de rest is geen enkel probleem. Bovendien ontvangt de A26 tot 2031 belangrijke veiligheidsupdates en de meest recente Android-versies.

Samsung Galaxy A26: nu met Galaxy SmartTag2 cadeau!
Wil je graag een wat krachtigere smartphone van Samsung met zes jaar updates? Dan is de Samsung Galaxy A56 een goede keuze. Je krijgt voor een prijskaartje van € 329,- een 5000 mAh-accu, prima camera’s en een heerlijk kleurrijk scherm.
Heb je wat meer te besteden en wil je niet al te veel inleveren op updatebeleid? Dan is de Motorola Edge 50 Neo ook een goed alternatief. Je krijgt tot 2029 steeds Android- en beveiligingsupdates. Ook zitten er prima camera’s op en is de chipset krachtig genoeg voor wat lichtere games.
Samsung Galaxy A26 review
De Galaxy A26 is een vreemde eend in de bijt. Hij heeft veel overeenkomsten met de A16 die 100 euro goedkoper is, en met zijn voorganger die inmiddels anderhalf jaar oud is. De chip is wel vernieuwd, maar stamt uit een middenklasser van twee jaar terug en heeft in dit toestel vaak moeite om te presteren.
Voor foto’s ben je meestal afhankelijk van de hoofdcamera, die als enige in de meeste omstandigheden een prima plaatje schiet. Eigenlijk laat alleen de nieuwe software de telefoon überhaupt nieuw aanvoelen, maar die verschijnt ook op oudere modellen. Er zijn dus simpelweg betere, modernere smartphones te vinden in dit prijssegment.
→ Lees meer in de uitgebreide Samsung Galaxy A26 review
Belangrijkste Samsung Galaxy A26 specificaties
164 x 77.5 x 7.7Â mm
200Â gram
6.7Â inch Super Amoled scherm
120 Hz
50Â MP 8Â MP 2Â MP camera’s
13Â MP selfiecamera
Samsung Exynos 1380
6Â GB werkgeheugen
5000Â mAh
25Â watt
Android 15 t/m Android 21Â (verwacht)
Beveiligingsupdates tot 2031(verwacht)
Lees verder na de advertentie.
De Samsung Galaxy A26 vergelijken
Veelgestelde vragen over de Samsung A26
De Samsung A26 heeft een IP67-certificering: de smartphone is daarmee stof- en spatwaterdicht.
De Samsung Galaxy A26 heeft niet de mogelijkheid om draadloos op te laden. Deze functionaliteit zien we vaak bij smartphones die een wat hogere adviesprijs hebben.
Ja, de Samsung A26 is dualsim. Je maakt gebruik van twee nanosimkaarten tegelijkertijd.
Lees meer over de Samsung Galaxy A26
- Op de achterkant van de Samsung Galaxy A26 vind je drie camera’s. Het gaat om een 50 megapixel-hoofdcamera, 8 megapixel-groothoeklens en een 2 megapixel-macrolens. De selfiecamera op de voorkant bedraagt 13 megapixel.
- De Samsung Galaxy A26 heeft geen koptelefooningang. Voor het luisteren naar bijvoorbeeld muziek maak je gebruik van de speakers of verbind je een koptelefoon of oordopjes via bluetooth.
- Vanuit de doos draait de Samsung A26 direct op Android 15 met Samsungs One UI-schil eroverheen. Deze biedt de mogelijkheid voor handige extra widgets en opties om je smartphone verder te personaliseren. Wel zitten er enkele extra apps bij die je gemakkelijk zelf verwijdert als je ze niet gebruikt.
- De Samsung Galaxy A26 beschikt over een accu van 5000 mAh, hetzelfde formaat als bij de A25. Toch is de batterijduur verbeterd door software-optimalisatie en een efficiënte chipset. Het opladen gaat nog steeds met maximaal 25 watt. Draadloos opladen is afwezig, wat we bij de meeste smartphones met dit prijskaartje zien.
- In de doos van de Samsung A26 zit een simkaartpinnetje, garantieboekjes en een oplaadkabel. Het benodigde stekkerblokje schaf je zelf aan of kan je van een ouder toestel gebruiken.