Met de Galaxy S25 Edge brengt Samsung een flink dunne smartphone op de markt. Wat zit er in de slanke behuizing en hoeveel leg je ervoor neer? Lees op deze pagina alles wat je moet weten.
Alles over de Samsung Galaxy S25 Edge
De Samsung S25 Edge in het kort
Samsung heeft op 13 mei 2025 de S25 Edge officieel aangekondigd. De smartphone heeft een adviesprijs vanaf 1249 euro en ligt vanaf 30 mei in de Nederlandse winkels. De te kiezen kleuren zijn blauw, wit en zwart.
Wat de Samsung Galaxy S25 Edge vooral laat opvallen is een behuizing van slechts 5,8 millimeter. Ter vergelijking: de reguliere S25 is 7,2 millimeter dik. Ondanks het dunne uiterlijk heeft Samsung onder de motorkap de razendsnelle Snapdragon 8 Elite-processor, een 3900 mAh-accu en de mogelijkheid voor dualsim ingebouwd.

Daarnaast heeft de S25 Edge een zeer prettig amoled-scherm van 6,7 inch met een piekhelderheid van 2600 nits. Dat zorgt ervoor dat je ook onder de felle zon of een flinke lichtinstallatie je scherm moeiteloos afleest. Ook een ververssnelheid van 120Hz is aanwezig voor vloeiend scrollen en soepele animaties.
Is de Samsung Galaxy S25 Edge een goede keuze?
Hoewel Samsung de S25 Edge vooral aanprijst als slanke smartphone, is dat niet de enige reden om het toestel in huis te halen. Het fijne scherm, de krachtige chipset en stevige, waterdichte behuizing maken de telefoon eveneens een uitstekende optie.
⮕ Lees ook: De 4 grootste verschillen tussen de S25 Edge, S25 Plus en S25 Ultra
Ook het updatebeleid dat Samsung voor de S25 Edge belooft is goed: je mag tot en met het voorjaar van 2032 steeds nieuwe Android-versies en belangrijke veiligheidsupdates verwachten. Zo gaat de smartphone extra lang mee, wat handig is als je de S25 Edge nog een keer wil doorgeven of verkopen.

Samsung Galaxy S25 Edge: nu met Chromebook Go cadeau!
Is de Samsung S25 Edge niet helemaal waar je naar op zoek bent? Voor een actuele prijs van € 799,- schaf je de S25 Plus aan. Het toestel heeft dezelfde chipset en hoeveelheid RAM, een telelens, eenzelfde formaat display en een grotere accu. Bovendien krijg je ook bij het Plus-model tot en met 2032 alle grote updates.
Liever een compacte smartphone in plaats van vooral een dunne? Dan kan je voor € 624,- ook nog de Samsung S25 in huis halen. Voor dit prijskaartje krijg je een 6,2 inch amoled-scherm, eveneens de Snapdragon 8 Elite-processor, een prima accuduur en zeven jaar lang updates. Bovendien krijg je ook bij dit model drie camera’s in tegenstelling tot de S25 Edge.
Samsung Galaxy S25 Edge review
Het valt te prijzen dat Samsung iets nieuws probeert. Bovendien snappen we de aantrekkingskracht van een relatief lichte en dunne smartphone. Toch kunnen we de Galaxy S25 Edge niet volmondig aanraden. Hij is weliswaar snel en fraai ontworpen, maar heeft simpelweg te veel nadelen.
Veel daarvan hangen samen met de heftige adviesprijs van 1249 euro. Daarvoor krijg je een smartphone die met moeite een dag meegaat, minder(e) camera’s heeft dan elk ander toestel in deze prijsklasse en flink warm kan worden. Je moet wel erg gehecht zijn aan het flitsende ontwerp om daar zoveel geld voor neer te tellen.
Is de S25 Edge dan een slechte telefoon? Dat willen we ook weer niet zeggen. Als de prijs uiteindelijk ver onder de 900 euro duikt, is hij het overwegen waard. Voorlopig ben je beter af met een S25 Plus of S25 Ultra. Die zijn in vrijwel ieder opzicht superieur en op het moment van schrijven nog een stuk goedkoper ook. Het extra vet op de botten nemen we graag voor lief.
→ Lees de uitgebreide Samsung Galaxy S25 Edge review
Lees verder na de advertentie.
De Samsung Galaxy S25 Edge vergelijken
Veelgestelde vragen over de Samsung S25 Edge?
De Samsung Galaxy S25 Edge heeft een IP68-certificaat en is daarmee stof- en waterdicht. Het toestel is dus bestand tegen een valpartij in bad en kan het ook prima aan om regelmatig in een stoffige ruimte te liggen.
Het is mogelijk om de Samsung S25 Edge draadloos op te laden. Dit gaat wel wat langzamer dan aan de kabel: slechts 15 watt.
Ja, het is mogelijk om maximaal twee esims tegelijkertijd met de Samsung S25 Edge te gebruiken. Heti s ook mogelijk om een esim naast een reguliere nanosimkaart te gebruiken, of twee nanosimkaarten in het toestel te stoppen.
Het is niet mogelijk om de opslagruimte van de S25 Edge uit te breiden. Een sd-kaartslot is niet aanwezig op de smartphone.