Halverwege de zomer van 2025 zou de Samsung Galaxy Z Fold 7 kunnen verschijnen. De foldable biedt diverse handige upgrades en een vernieuwd uiterlijk: althans, dat zeggen de geruchten.
Alles over de Samsung Galaxy Z Fold 7
De Samsung Fold 7 in het kort
Als Samsung de traditie in stand houdt, kunnen we in de zomer van 2025 nieuwe foldables van het merk verwachten. De Samsung Galaxy Z Fold 7 verschijnt vermoedelijk tegelijkertijd met de Z Flip 7. Volgens geruchten zijn de toestellen sneller, dunner en voorzien van een groter scherm.
Wat we straks voor de Fold 7 betalen is nog onbekend. De kans is groot dat het prijskaartje veel lijkt op die van voorganger Fold 6: 1999 euro. Ook over de kleuropties en opslagkeuzes wordt nog in het donker getast.

Een klacht die diverse gebruikers van de Fold 6 hadden is dat de behuizing relatief dik is en het scherm aan de buitenkant te smal. Gelekte renders lijken te verklappen dat Samsung die kritiek ten harte heeft genomen: het scherm aan de buitenkant lijkt breder en er wordt gesproken van een dikte van slechts 4,5 millimeter.
Alhoewel het nog niet zeker is, lijken de meeste geruchten te wijzen op een Snapdragon 8 Elite-processor onder de motorkap. Dit is de snelste chipset van het moment en zit ook in de S-lijn van Samsung. Ook het updatebeleid is volgens bronnen weer van hoog niveau: zeven jaar lang Android- en beveiligingsupdates.
Is de Galaxy Z Fold 7 een goede keuze?
Op zoek naar een krachtige foldable met goede camera’s? Dan is de Samsung Galaxy Z Fold 7 wellicht vast een smartphone om in de gaten te houden. Dankzij een krachtige chipset, grotere schermen en flink updatebeleid kan je gemakkelijk vele jaren vooruit.
Wel is het prijskaartje mogelijk rond de 1999 euro en dat is, zeker voor een smartphone, geen mals bedrag. Wat we weten, is dat na release de Fold-lijn vaak snel in prijs daalt. Je betaalt nu nog € 1.199,- voor de voorganger, de Fold 6. Het kan dus de moeite waard zijn om nadat de telefoon is uitgebracht bij Android Planet te checken wat je nog voor het toestel betaalt.

De Z Fold 6 is een prima alternatief als je wel een foldable wil met genoeg kracht, maar niet per se het nieuwste van nieuwste nodig hebt. Dit toestel krijgt nog tot de zomer van 2031 alle belangrijke Android- en beveiligingsupdates en heeft goede camera’s, een prima accuduur en presteert uitstekend.
Twijfel je nog of je een vouwbare smartphone van Samsung wil? Neem dan ook de Google Pixel 9 Pro Fold mee in je zoektocht. Je betaalt nog € 1.545,- voor deze foldable en ontgrendelt voor dat prijskaartje een fijn scherm, uitstekende camera’s en eveneens een updatebeleid dat tot de zomer van 2031 loopt.
Lees verder na de advertentie.
De Samsung Galaxy Z Fold 7 vergelijken
Veelgestelde vragen over de Samsung Fold 7
De Samsung Galaxy Z Fold 6 heeft een IP48-certificatie en we verwachten hetzelfde voor de Fold 7. De smartphone is daarmee zo goed als waterdicht. Toch raden we aan om te voorkomen dat de foldable in het zwembad of een volle badkuip valt, om schade te voorkomen.
De verwachting is dat de Fold 7, net als de Fold 6, ondersteuning biedt voor één of twee esims. Ook is het mogelijk om twee nanosimkaarten tegelijkertijd te gebruiken.
Vermoedelijk biedt de Samsung Galaxy Z Fold 7 de optie voor draadloos opladen. Ook omgekeerd draadloos opladen, voor bijvoorbeeld je oordopjes, zou aanwezig zijn.
Lees meer over de Samsung Galaxy Z Fold 7
Volgens geruchten wordt de Samsung Galaxy Z Fold 7, net als bij de S25 Ultra, voorzien van een 200 megapixel-hoofdcamera. Deze maakt erg scherpe foto’s in veruit de meeste omstandigheden. Ook een 12 megapixel-groothoeklens en 10 megapixel-telelens zijn aanwezig.
Er zijn twee selfiecamera’s op de Fold 7 geplaatst: eentje van 10 megapixel in het buitenste scherm en een verborgen 4 megapixel-camera onder het scherm.
Beeldscherm en behuizing
De Samsung Galaxy Z Fold 7 lijkt opnieuw een matte afwerking op de metalen behuizing te hebben. Op gelekte renders is een zwart model te zien met een beduidend slankere bouw en een breder scherm.
Het scherm aan de binnenkant is volgens beruchte insiders nu 8,2 inch groot in plaats van 7,6 inch. Dat is vermoedelijk vooral om ervoor te zorgen dat het buitenste scherm comfortabeler te gebruiken is. Het scherm aan de buitenkant groeit daardoor van 6,3 naar 6,5 inch. Dat lijkt weinig, maar kan zeker opvallen als je de smartphones naast elkaar zou gebruiken.

Besturingssysteem
Vanuit de doos draait de Samsung Fold 7 waarschijnlijk op Android 15. Volgens geruchten komt Android 16 al vroeg in het jaar, maar het lijkt er vooralsnog op dat de foldable van Samsung ons eerder bereikt.
Over de Android-versie heen zit Samsungs eigen sausje genaamd OneUI. De software-schil biedt diverse opties om je foldable verder te personaliseren met bijvoorbeeld widgets, snelkoppelingen en meer. Ook zit er ongetwijfeld Galaxy AI bij, de kunstmatige intelligentie van het merk. Je verbetert er onder andere foto’s en video’s mee en zoekt gemakkelijk iets op het internet op door het te omcirkelen.
Batterij en snelheid
Aangezien de nieuwe Flip en Fold groter worden, verwachten we ook iets grotere batterijen. Dat is geen overbodige luxe, want de accu’s van de Flip 6 (4000 mAh) en de Fold 6 (4400 mAh) zijn relatief klein. Android Planet houdt je op de hoogte van de laatste Foldable-ontwikkelingen.
Er wordt gespeculeerd dat met een grotere foldable er ook een upgrade in accuformaat zou kunnen zijn. De Fold 6 heeft een accu van 4400 mAh en is met maximaal 25 watt bedraad op te laden. Of dit meteen een sprong naar 5000 mAh wordt, een redelijk standaardformaat op de smartphonemarkt, valt nog te bezien.