De Samsung Galaxy S7 Active werd onlangs onthuld en is wat duurzaamheid betreft een flinke stap vooruit ten opzichte van de reguliere S7. Dat is ook te zien in deze video.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bekijk de Galaxy S7 Active video

In het filmpje laat YouTuber PhoneBuff zien dat de Galaxy S7 Active enorm stevig is, zeker wanneer je het toestel vergelijkt met de `normale` Galaxy S7. De smartphones worden meerdere keren op de grond gegooid en na een uitgebreide droptest is bij de Galaxy S7 Active amper beschadiging te zien. Bij de Galaxy S7 is dit heel anders, wat ook niet verwonderlijk is gezien de kwetsbare behuizing van glas en metaal. De S7 Active weet zelfs na 50 vallen te overleven.

Hoewel de stevigere behuizing van de smartphone minder fraai oogt, is hij net zo krachtig als de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 820-chip met 4GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Ook het scherm is met 5,1 inch even groot en beschikt over dezelfde resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Verder is de Galaxy S7 Active voorzien van een 12 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant, Android 6.0 (Marshmallow) met Touchwiz en een flinke 4000 mAh-accu. De telefoon is momenteel exclusief in de Verenigde Staten verkrijgbaar en Samsung heeft laten weten voorlopig geen plannen te hebben om het toestel ook in de Benelux  uit te brengen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.