De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Teaser toont hoe LG UX 6.0 het brede LG G6-scherm beter benut

Thomas Haenen
16 februari 2017, 9:59
2 min leestijd
Teaser toont hoe LG UX 6.0 het brede LG G6-scherm beter benut

De LG G6 krijgt een scherm met een unieke beeldverhouding van 18 bij 6. Een eerste voorproefje van LG UX 6.0 laat de voordelen daarvan zien.

Lees verder na de advertentie.

LG UX 6.0

Hoewel de LG G6 pas eind deze maand officieel onthuld wordt, heeft de fabrikant in de voorbije weken al verschillende details losgelaten. Zo weten we dat het toestel een 5,7 inch-scherm krijgt met een beeldverhouding van 18 bij 9. Dat is een stukje breder dan andere smartphones, die een beeldverhouding van 16 bij 9. Om het nut van die verhouding te verduidelijken heeft LG vannacht een eerste teaser van de G6-software vrijgegeven.

LG UX 6.0, zoals de software wordt genoemd, is ‘volledig aangepast’ voor het ‘FullVision’-scherm van de G6, aldus het Koreaanse bedrijf. Daarbij staat multitasken centraal. Als je twee apps tegelijk in beeld brengt zijn ze allebei precies een vierkant, waardoor ze beide goed naast elkaar te gebruiken zijn.

LG heeft echter ook nagedacht over manieren om bestaande apps het scherm te laten benutten. Hou je het scherm horizontaal en open je de agenda, dan wordt het beeld in twee stukken gesplitst. Links zie je een volle kalendermaand, rechts staan alle aankomende afspraken op een rijtje. In de memo-app wordt een tekstveld gecombineerd met je browser, zodat je gelijk wat kan opzoeken.

Square Camera en Food Mode

Zelfs over nieuwe camerafuncties is nagedacht. In de camera-app vind je een Square Camera, waarmee het beeld wederom in twee vierkante blokjes wordt opgedeeld. Daardoor krijg je vierkante foto’s te zien die perfect zijn voor sites als Instagram. Het ‘live’ beeld wordt bovenin getoond, terwijl je onderin de laatst-gemaakte foto ziet, die je ook direct kunt bewerken.

Ook is er een Food Mode aanwezig in de camera, die je foto’s van eten net wat meer kleur en verzadiging geven. Zo moet je maaltijd er een stukje smakelijker uitzien.

De LG G6 wordt officieel onthuld op zondag 26 februari, voorafgaand aan het Mobile World Congress. Het toestel ligt vervolgens vanaf maart of april in de winkels.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's