Videopreview: Sony Xperia 1 en Xperia 10 verrassen met vernieuwde vormfactor

Thomas Haenen
1 maart 2019, 12:14
2 min leestijd

Sony wist op het Mobile World Congress te verrassen met een bijzonder, langgerekt scherm voor zijn nieuwe smartphones. Wij probeerden de Sony Xperia 1, Xperia 10 en Xperia 10 Plus alvast uit.

Bekijk onze Sony Xperia 1 videopreview

Sony is niet bang om zijn smartphones van gekke features of een wat ander uiterlijk te voorzien, en dat is bij de Xperia 1 ook het geval. Dit komt voornamelijk door het langgerekter scherm, wat resulteert in een hele grote telefoon. Bovendien is de telefoon iets minder breed dan andere smartphones. Op de beursvloer in Barcelona probeerde Wouter het nieuwe toestel alvast uit. In deze video zie je hoe dat bijzondere scherm bevalt.

Ook ging hij aan de slag met de Xperia 10 en 10 Plus, twee betaalbaardere modellen. Die hebben een scherm met dezelfde beeldverhouding, maar zijn een stukje minder krachtig. “Al met al ben ik best enthousiast over de Xperia 10 (Plus), al is het maar omdat Sony iets nieuws probeert en durft zijn toestellen een opvallend ontwerp te geven. Daarnaast lijken de toestellen vlot genoeg, is de software weer prima in orde en zijn de camera’s veelzijdiger dan eerdere midrangers van Sony,” zo schrijft hij in zijn Xperia 10 preview.

Xperia 10 al vanaf nu te koop

De Sony Xperia 1 is vanaf dit voorjaar in Nederland te koop, en heeft een adviesprijs van 949 euro. De Xperia 10 en Xperia 10 Plus zijn al vanaf deze week te koop, en zijn iets goedkoper: je haalt ze al voor respectievelijk 349 euro en 429 euro in huis. Bij aankoop ontvang je bovendien een gratis geheugenkaart of draadloze koptelefoon.

Android Planet was deze week op het Mobile World Congress in Barcelona, waar we aan de slag gingen met alle nieuwe smartphones. Op ons YouTube-kanaal vind je daarom nog meer toffe video’s, waarin we ook de Nokia 9, Samsung Galaxy S10, Xiaomi Mi 9 en andere aankomende toptoestellen bespreken. Abonneer je gratis op het Android Planet YouTube-kanaal zodat je niets hoeft te missen!

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu