Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Wiko View 2 Go

Scherm
5.93 inch
Camera
12 megapixel

Wiko View 2 Go: Grote accu voor een kleine prijs

De View 2 Go is een budgetsmartphone van Wiko, een Franse telefoonmaker. Het toestel lijkt qua ontwerp en specificaties veel op de iets duurdere View 2 Plus. Beide toestellen gebruiken dezelfde Android-versie en hebben een groot scherm. De verschillen zitten in de hardware, want de Go-versie heeft iets minder krachtige specificaties.

De Wiko View 2 Go in vogelvlucht

De View 2 Plus is een vriendelijk geprijsde smartphone, maar wel met de belangrijkste features. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van het toestel voor je op een rijtje gezet.

  • 5,9 inch lcd-scherm met resolutie van 1512 bij 720 pixels
  • 12 megapixel-camera aan de achterkant, 5 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 8.1 (Oreo), met lichte aanpassingen door Wiko
  • 1,4GHz octacore-processor met 3GB RAM
  • 32GB aan uitbreidbare opslagruimte
  • Heeft een kunststof behuizing

Meer over de Wiko View 2 Go

De View 2 Go is vooral interessant vanwege zijn grote accu van 4000 mAh. In combinatie met de minder veeleisende hardware en het grote hd-scherm moet de batterij anderhalf tot twee dagen meegaan. Op het grote 5,93 inch display worden je Netflix-video’s en games mooi weergegeven. Net als andere Wiko-toestellen ondersteunt de View 2 Go dual-sim, zodat je twee simkaarten in het toestel kan stoppen. Handig als je tegelijkertijd bereikbaar wil zijn op werk- en privénummers.

Wiko View 2 Go

Het opslaggeheugen van de View 2 Plus is met 32GB lekker ruim. Heb je nog niet genoeg ruimte voor je foto’s, films en apps? Dan kan je een micro-sd-kaartje in het toestel stoppen voor extra geheugen.

De View 2 Go draait op Android 8.1 (Oreo), met wat lichte aanpassingen door Wiko zelf. De wijzigingen zijn niet storend en gaan vooral over wat extra Wiko-apps. De software oogt en werkt grotendeels als de standaard Android-versie. Hoe vaak en hoelang de Wiko View 2 Go software-updates krijgt, is onduidelijk. De fabrikant streeft ernaar om minimaal één keer in de drie maanden een veiligheidsupdate uit te brengen, maar zegt niets over grote Android-updates.

Als je een smartphone zoekt met een duidelijk updatebeleid, kan je beter een toestel met Android One-software kiezen.

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 41

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 41

Nieuws Wekelijk zetten we op een rijtje welke smartphones een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuw overzicht.
Wiko introduceert acht nieuwe smartphones met 18:9-display

Wiko introduceert acht nieuwe smartphones met 18:9-display

Nieuws Wiko heeft op het Mobile World Congress acht nieuwe smartphones aangekondigd, zowel in de View- als Y-serie. Wat opvalt is dat al deze toestellen een langer scherm met een beeldverhouding van 18 bij 9 hebben.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app