Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Wiko View 2 Go

Wiko View 2 Go
Scherm 5.93 inch
Camera 12 megapixel

Wiko View 2 Go: Grote accu voor een kleine prijs

De View 2 Go is een budgetsmartphone van Wiko, een Franse telefoonmaker. Het toestel lijkt qua ontwerp en specificaties veel op de iets duurdere View 2 Plus. Beide toestellen gebruiken dezelfde Android-versie en hebben een groot scherm. De verschillen zitten in de hardware, want de Go-versie heeft iets minder krachtige specificaties.

De Wiko View 2 Go in vogelvlucht

De View 2 Plus is een vriendelijk geprijsde smartphone, maar wel met de belangrijkste features. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van het toestel voor je op een rijtje gezet.

  • 5,9 inch lcd-scherm met resolutie van 1512 bij 720 pixels
  • 12 megapixel-camera aan de achterkant, 5 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 8.1 (Oreo), met lichte aanpassingen door Wiko
  • 1,4GHz octacore-processor met 3GB RAM
  • 32GB aan uitbreidbare opslagruimte
  • Heeft een kunststof behuizing

Meer over de Wiko View 2 Go

De View 2 Go is vooral interessant vanwege zijn grote accu van 4000 mAh. In combinatie met de minder veeleisende hardware en het grote hd-scherm moet de batterij anderhalf tot twee dagen meegaan. Op het grote 5,93 inch display worden je Netflix-video’s en games mooi weergegeven. Net als andere Wiko-toestellen ondersteunt de View 2 Go dual-sim, zodat je twee simkaarten in het toestel kan stoppen. Handig als je tegelijkertijd bereikbaar wil zijn op werk- en privénummers.

Wiko View 2 Go

Het opslaggeheugen van de View 2 Plus is met 32GB lekker ruim. Heb je nog niet genoeg ruimte voor je foto’s, films en apps? Dan kan je een micro-sd-kaartje in het toestel stoppen voor extra geheugen.

De View 2 Go draait op Android 8.1 (Oreo), met wat lichte aanpassingen door Wiko zelf. De wijzigingen zijn niet storend en gaan vooral over wat extra Wiko-apps. De software oogt en werkt grotendeels als de standaard Android-versie. Hoe vaak en hoelang de Wiko View 2 Go software-updates krijgt, is onduidelijk. De fabrikant streeft ernaar om minimaal één keer in de drie maanden een veiligheidsupdate uit te brengen, maar zegt niets over grote Android-updates.

Als je een smartphone zoekt met een duidelijk updatebeleid, kan je beter een toestel met Android One-software kiezen.

Wiko View 2 Go
Welke Wiko View 2 Go wil je?
Wij hebben momenteel geen Wiko View 2 Go aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 41

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 41

Nieuws Wekelijk zetten we op een rijtje welke smartphones een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuw overzicht.
Wiko introduceert acht nieuwe smartphones met 18:9-display

Wiko introduceert acht nieuwe smartphones met 18:9-display

Nieuws Wiko heeft op het Mobile World Congress acht nieuwe smartphones aangekondigd, zowel in de View- als Y-serie. Wat opvalt is dat al deze toestellen een langer scherm met een beeldverhouding van 18 bij 9 hebben.