Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 41

Michel van 't Klaphek
11 oktober 2019, 13:34
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 41

Wekelijk zetten we op een rijtje welke smartphones een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuw overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 41

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Samsung heeft haar vlaggenschip voorzien van de meest recente patch. Ook de cameraprestaties van de Note 10 (Plus) zijn verbeterd, en een probleem met de Galerij-app is verholpen. Ook de complete Galaxy S10-serie is van de nieuwste Android-beveiligingsupdate voorzien.

Google

Normaal gesproken krijgen de Google Pixel-telefoons Android-beveiligingsupdates altijd als eerst, maar deze maand is een uitzonder. De primeur was namelijk voorbehouden aan Samsung-toestellen. Nu is het echter wel zo ver. De beveiligingsupdate van oktober dicht onder meer het ernstige veiligheidslek in het besturingssysteem, dat onlangs door Project Zero werd ontdekt.

Nokia

De Nokia 8.1 is het eerste toestel van HMD Global dat wordt bijgewerkt naar Android 10. Daarnaast hebben de Finnen afgelopen week een hoop andere toestellen voorzien van de laatste beveiligingsupdate.

  • Nokia 2.1 – beveiligingsupdate oktober 2019
  • Nokia 6.1 – beveiligingsupdate oktober 2019
  • Nokia 6.1 Plus – beveiligingsupdate oktober 2019
  • Nokia 7 Plus – beveiligingsupdate oktober 2019
  • Nokia 7.1 – beveiligingsupdate oktober 2019
  • Nokia 8 Sirocco – beveiligingsupdate oktober 2019
  • Nokia 8.1 – update naar Android 10
  • Nokia 9 PureView – beveiligingsupdate oktober 2019

Honor

Honor heeft de 10 Lite bijgewerkt naar EMUI 9.1, een update die meerdere functies toevoegt. Onder meer de interface is aangepast. Ook kun je voortaan aan de slag met de nieuwe bestanden-app. Jammer genoeg is de Android-beveiligingsupdate van afgelopen juli en daarmee zwaar verouderd.

Wiko

We besluiten het overzicht met Wiko, een relatief onbekende fabrikant uit Frankrijk. Het bedrijf heeft afgelopen week de View 2 Go bijgewerkt met de Android-beveiligingsupdate van november. Dit budgettoestel kwam begin vorig jaar uit.

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Staat jouw smartphone niet in het overzicht? Maak je niet druk, want sommige fabrikanten brengen updates pas later uit. Bovendien verschilt de uitroltijd per provider. Zelfs als je telefoon wel in bovenstaand overzicht staat is het soms nog even afwachten, omdat het een paar dagen kan duren voordat alle exemplaren bijgewerkt zijn. Houd Android Planet daarom in de gaten voor volgende update-overzicht. Bekijk in de tussentijd ook onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10.0-updates.

Blijf op de hoogte van onze wekelijkse beveiligingsoverzichten via onze nieuwsbrief en Android Planet-app. Mis je een toestel in het overzicht? Laat het in de reacties weten!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel XL
Google Pixel XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu