Xiaomi 14

Let op: Xiaomi heeft de 14 nog niet gelanceerd in Europa.

De Xiaomi 14 is een relatief compact high-end toestel met een stel goede camera’s en een helder scherm. Op deze pagina lees je alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Alles over de Xiaomi 14 op een rij

Net als bij zijn voorganger is de Xiaomi 14 eerst gepresenteerd voor de Chinese markt en maakte die later de overstap naar Europa. Eind oktober 2023 werd het toestel al gepresenteerd, als één van de eerste met de net gepresenteerde Snapdragon 8 Gen 3-chipset. Deze processor van fabrikant Qualcomm is niet alleen sneller, maar ook een stukje energiezuiniger.

Standaard is er 8GB RAM aanwezig en 256GB interne opslag, wat niet uit te breiden is. Je hebt echter ook keuze uit modellen met meer werk- en opslaggeheugen. Het toestel is voorzien van Android 14 en daar overheen is de gloednieuwe ‘HyperOS’-schil gelegd. Daarmee zijn de Xiaomi 14 en Xiaomi 14 Pro de eerste toestellen ter wereld. De nieuwe schil vervangt MIUI en komt in de toekomst ook naar slimme apparaten, wearables of bijvoorbeeld tablets.

Xiaomi 14 officieel

Relatief klein scherm met hoge helderheid

Het scherm is 6,36 inch in diameter en dat is anno 2023 relatief klein te noemen. De resolutie bedraagt 2670 bij 1200 pixels, waardoor alles er scherp uitziet. Uiteraard is er gekozen voor een kleurrijk amoled-paneel en de pixels verversen maximaal 120 keer per seconde. Opvallend is de hoge maximale helderheid van 3000 nits, waardoor het scherm prima af te lezen moet zijn in direct zonlicht.

In het schermpje is een enkele frontcamera verwerkt en op de achterkant vind je in het vierkante uitstekende eiland nog eens drie camera’s. Het gaat om sensoren met een resolutie van 50 megapixel. Zo maak je foto’s in elke situatie, kun je aan de slag met kiekjes in een grotere hoek en kun je objecten wat dichterbij halen zonder kwaliteitsverlies.

Het toestel is voorzien van een IP68-certificering en daardoor stof- en waterdicht. De batterij heeft een capaciteit van 4610 mAh en laadt op met maximaal 90 Watt via een kabeltje. Draadloos opladen is ook mogelijk en gaat met maximaal 50 Watt. Wil je je draadloze oordopjes of bijvoorbeeld smartwatch opladen via de telefoon, dan leg je die even op de achterkant.

Prijzen en beschikbaarheid Xiaomi 14

Op het moment van schrijven is er nog niks bekend over de prijzen van de Europese toestellen of welke versies we hier precies gaan zien. Van de Xiaomi 13 werd alleen het 8/256GB-model uitgebracht met een adviesprijs van 999 euro.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Xiaomi 14

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu