Google Pixel 9

1/1

Nieuws

Laatste update: 11 maanden geleden

Let op: Google heeft de Pixel 9 nog niet officieel aangekondigd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten en wordt zonodig bijgewerkt.

De Google Pixel 9 is een relatief compacte smartphone met goede camera’s en een uitstekend updatebeleid. Op deze pagina lees je meer over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 9: dit moet je weten

De Pixel 9 bouwt verder op het fundament van de Google Pixel 8. Dat was een compacte smartphone met een 6,2 inch-oled-scherm. Volgens geruchten wordt zijn opvolger iets groter, maar het display zal vermoedelijk nog steeds relatief compact blijven.

Kloppend hart van dit toestel is de Tensor G4-chip, die Google zelf ontwikkelde. Een snelheidsmonster is het niet, daarvoor moet je bij andere merken zijn. Google focust zich op een soepele ervaring en diverse AI-toepassingen, waardoor Pixels tot de slimste smartphones op de markt behoren. Er zit 8GB werkgeheugen bij de processor en minimaal 128GB opslagruimte.

Google Pixel 8 review
Google Pixel 8

We verwachten dat de accu een capaciteit van ongeveer 4500 mAh heeft. Je kunt hem zowel bedraad als draadloos opladen, maar dat gaat wel relatief langzaam in vergelijking met andere merken.

Pixels staan bekend om de goede camera’s. Dat geldt ook voor de Pixel 9. Het toestel beschikt over een hoofdcamera en een groothoeklens voor wijdere plaatjes. Als je ook een telelens wil om mee in te zoomen, ben je aangewezen op de Pixel 9 Pro. Dat toestel is wel een stuk groter en duurder.

Software en prijzen

De Pixel 9 draait uit de doos op een kale versie van Android 15. Je profiteert van het beste updatebeleid op de markt: zeven jaar OS-, software- en beveiligingsupdates. Als je wil, kan je het toestel dus tot 2031 (!) veilig gebruiken.

Wat deze smartphone gaat kosten, is nog niet bekend. De Pixel 8 had een adviesprijs van 799 euro. Inmiddels haal je hem voor € 729,- in huis. We hopen natuurlijk dat de Pixel 9 ongeveer hetzelfde gaat kosten.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Google Pixel 9

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu