Alles over de Xiaomi Redmi Note 10 5G

De Xiaomi Redmi Note 10 5G is een voordelige 5G-smartphone met een groot scherm en flinke accu. De budgettelefoon biedt een interessante prijs-kwaliteitsverhouding en maakt onderdeel uit van Xiaomi’s Redmi Note 10-serie. Op deze pagina lees je meer over de Note 10 5G.

5G voor weinig

Smartphones met ondersteuning voor 5G-internet worden steeds goedkoper. Xiaomi is één van de fabrikanten die steeds voordeligere 5G-toestellen uitbrengt en de Redmi Note 10 5G is daar het bewijs van. Het is één van de meest betaalbare 5G-smartphones van 2021. Onder de motorkap draait een MediaTek Dimensity 700-processor met geïntegreerd 5G-modem.

5G biedt vooralsnog iets sneller mobiel internet dan 4G. Pas eind 2022 wordt 5G écht snel, omdat de benodigde 3,5GHz-frequentie dan beschikbaar komt voor providers. Tot die tijd is 5G leuk meegenomen, maar vooral interessant voor de toekomst. Als je van plan bent om de Redmi Note 10 5G jaren te gaan gebruiken, is de 5G-ondersteuning erg prettig. Met een 4G-smartphone heb je later namelijk geen toegang tot het snellere internet. Let er overigens op dat je mobiele abonnement wel geschikt moet zijn voor 5G. Sommige providers rekenen daarvoor een toeslag.

Drie camera’s achterop

Op de achterkant van de Xiaomi Redmi Note 10 5G vind je drie camera’s. De meeste plaatjes schiet je met de 48 megapixel-hoofdcamera. Een 2 megapixel-dieptesensor vervaagt de achtergrond voor een portreteffect. En met de 2 megapixel-macrocamera maak je foto’s van heel dichtbij, bijvoorbeeld van insecten of bloemen.

Het nadeel van een 2 megapixel-macrolens is de lage resolutie, waardoor de plaatjes niet scherp zijn. De meeste macrocamera’s zijn sowieso geen hoogvliegers qua fotoprestaties. De selfiecamera is in het scherm verwerkt, in een klein gaatje. Deze oplossing valt nauwelijks op.

Specs van de Redmi Note 10 5G

Andere specificaties van de Redmi Note 10 5G omvatten een groot scherm van 6,5 inch met maximale verversingssnelheid van 90Hz. Dat is hoger dan gebruikelijk in dit prijssegment (60Hz). Een hogere verversingssnelheid maakt soepeler beeld mogelijk omdat het scherm zich vaker per seconde ververst.

Het toestel heeft een 5000 mAh-accu en laadt op met 18 Watt via de usb-c-poort. De accu lijkt groot genoeg voor een lange dag gebruik. De oplaadsnelheid is gemiddeld.

Twee Android-updates

Xiaomi brengt de Redmi Note 10 5G uit met Android 11 en belooft twee Android-updates. Je kunt daarom rekenen op Android 12 en 13. De fabrikant plaatst zijn MIUI-schil over Android en belooft vier MIUI-updates. Het is ons onbekend hoe vaak er een MIUI-update verschijnt. Ook houdt de fabrikant zich stil over hoe lang en hoe vaak het Android-beveiligingsupdates uitbrengt. Dit lijkt minimaal twee jaar lang te gebeuren, in lijn met Google’s eisen.

Xiaomi Redmi Note 10 5G kopen

Xiaomi onthulde de Redmi Note 10 5G op 4 maart 2021 en verkoopt ‘m vanaf eind mei. Het toestel verschijnt voor een nog onbekende adviesprijs. Zodra er meer over bekend is, werkt Android Planet deze pagina bij.

Vind jouw beste Xiaomi Redmi Note 10 5G deal

Xiaomi Redmi Note 10 5G

Xiaomi Redmi Note 10 5G

Wij hebben momenteel geen Xiaomi Redmi Note 10 5G aanbiedingen voor je. Vergelijk alle smartphones Vergelijk alle smartphones
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's