ZTE Axon 30

1/4

Pluspunten

  • Selfiecamera onder het scherm
  • Groot volledig scherm
  • Snelladen met 65 Watt

Minpunten

  • Updatebeleid niet de beste

Op zoek naar een high-end toestel met een volledig vullend scherm, die ook nog eens betaalbaar is? Check dan de ZTE Axon 30. Lees op deze pagina alles over dit toestel.

Lees verder na de advertentie.

ZTE Axon 30 met opvallende feature

De Axon 30 van het Chinese ZTE is een van de betaalbare high-end telefoons van het moment. Het is de opvolger van de ZTE Axon 20. De Axon 30 heeft een frontcamera die verstopt is achter het scherm. De pixeldichtheid van deze opvolger is op de plek waar de camera door het scherm heen loert verdubbeld ten opzichte van de ZTE Axon 20. Hierdoor meent ZTE dat de verstopplaats van de selfiecamera moeilijker te vinden is.

ZTE Axon 30

Naast deze opvallende functie, die ook al in de nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 3 te vinden is, heeft het 6,92 inch-scherm van de Axon 30 een maximale ververssnelheid van 120Hz en een resolutie van 2460 bij 1080 pixels. Met deze specificaties voelt het scherm vloeiend aan. De smartphone is voorzien van een Snapdragon 870G-chip die de telefoon draaiende houdt. Deze gaat gepaard met 6GB aan werkgeheugen en 128GB interne opslag. Hiermee zijn alle apps te gebruiken en is het mogelijk om een zware game op deze telefoon te spelen. Voor wat meer geld is de telefoon met 8GB of zelfs 12GB te verkrijgen. Ook is er een variant op de markt met 256GB aan interne opslag.

Batterij en camera’s van de ZTE Axon 30

De batterij van de Axon 30 heeft een capaciteit van 4200 mAh en heeft ondersteuning voor een 65 watt-snellader. Dit betekent dat de accu in ongeveer een half uur volledig is op te laden. Achterop de smartphone vinden we vier camera’s. De hoofdcamera met 64 megapixel vind je in een van de ronde uitstulpingen. Daaronder is een camera-eiland met een groothoeklens (8 megapixel), macrocamera (5 megapixel) en dieptesensor voor portretfoto´s te vinden. Aan de voorkant schuilt de 16 megapixel selfiecamera dus achter het scherm.

Software en prijs

De ZTE Axon 30 ondersteunt het 5G-netwerk. Daarmee kan de telefoon (in de toekomst) overweg met het razendsnelle internet. De smartphone draait vanuit de doos op Android 11. Hierover is MyOS 11 geplakt, de softwareschil van ZTE. De fabrikant heeft een update naar het nieuwe Android 12 beloofd.

Je betaalt voor de Axon 30 in Nederland ongeveer 499 euro voor de versie met 8GB ram en 128GB opslaggeheugen. Een variant met 12GB RAM en 256GB aan intern geheugen kost rond de 599 euro. Deze telefoon is verschenen in een serie met de ZTE Axon 30 Ultra en de ZTE Axon 30 Pro. Laatstgenoemde was de eerste smartphone met een camera van 200 megapixel.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews ZTE Axon 30

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu