Google maakt Android Auto beschikbaar voor élke auto

Thomas Haenen
8 november 2016, 10:25
2 min leestijd
Google maakt Android Auto beschikbaar voor élke auto

Met Android Auto worden Google Maps, je muziek-app en andere applicaties geoptimaliseerd voor veiliger gebruik in de auto. De speciale modus is nu voor het eerst voor iedereen beschikbaar als Android Auto 2.0.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt Android Auto 2.0

Android Auto 2.0 is nu beschikbaar in de Play Store en voert significante wijzigingen door. De app werkte voorheen alleen op dashboards van specifieke auto’s. Slechts een beperkt aantal fabrikanten deed mee aan het initiatief; bovendien was de functie vaak alleen in de allernieuwste, duurste modellen te vinden.

Met de update die vannacht werd uitgerold is Android Auto echter voor iedereen beschikbaar. De app werkt nu ook op je smartphone. Google heeft Android Auto 2.0 uitgerold in zo’n dertig landen. Nederland valt vooralsnog buiten de boot, maar kan via een omweggetje alsnog met de app aan de slag. Het enige wat je nodig hebt is een toestel met Android 5.0 of nieuwer.

Vervolgens kun je aan de slag met een speciale interface voor onderweg. Met Android Auto krijg je grote, duidelijke knoppen te zien en kun je een groot deel van de besturing van je toestel met je stem doen. Hoewel het nog altijd af te raden is om je smartphone tijdens het rijden te gebruiken (sterker nog: het is verboden in Nederland), is Android Auto een stuk veiliger en gemakkelijker.

Zo werkt Android Auto 2.0

Dat begint al met het homescreen. Daar krijg je kaarten te zien voor adressen die je vaak bezoekt. Met een druk op de knop open je de navigatie naar die locaties. Vervolgens wordt er een versie van Google Maps geopend met iets grotere letters en een wat verder ingezoomde kaart.

Ook zit er een muziekfunctie ingebouwd. Er is een aangepaste interface aanwezig voor Google Play Music, Spotify en verschillende andere populaire muziek-apps. Je kunt kiezen uit je eigen afspeellijsten of recent beluisterde muziek met grote, duidelijke afspeelknoppen. Bovendien kan alles met de stem aangestuurd worden: roep ‘OK Google’ en start vervolgens de navigatie, bel iemand op of vraag om een ander muzieknummer.

Je kunt instellen dat Android Auto automatisch opent zodra je toestel een bluetoothverbinding maakt met specifieke accessoires. Merkt je telefoon dat je in de buurt van de auto bent, dan hoef je dus niet eens meer zelf de app te openen.

Tot slot vind je in de instellingen nog verschillende manieren om smartphonegebruik in de auto veiliger te maken. Stel een automatisch antwoord in voor binnenkomende berichten (‘Ik ben nu onderweg’, bijvoorbeeld), deactiveer wifi terwijl je aan het rijden bent, of zorg dat het scherm zichzelf niet automatisch uitschakelt.

Android Auto 2.0 downloaden

Officieel werkt Android Auto nog niet in Nederland, omdat je niet je smartphone mag gebruiken tijdens het rijden. Mocht je desgewenst toch de app willen uitproberen, dan kun je via onderstaande link het apk-bestand downloaden. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van losse apk-bestanden.

Download Android Auto via APK Mirror (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu