Navigatiedienst Waze werkt nu ook met Android Auto

Thomas Haenen
27 juli 2017, 10:55
2 min leestijd
Navigatiedienst Waze werkt nu ook met Android Auto

Waze is nu ook geschikt gemaakt voor Android Auto. De andere navigatiedienst van Google is daarmee makkelijker onderweg te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Waze Android Auto beschikbaar

Google gaf begin dit jaar al een testversie van Waze voor Android Auto vrij, maar heeft nu eindelijk de definitieve versie uitgerold. Beschik je over een auto met het besturingssysteem, of heb je de Android Auto-app op je smartphone staan, dan kun je Waze nu nog makkelijker onderweg gebruiken. Net als in de mobiele versie van Waze is er stembesturing aanwezig. Zo kun je met je stem routes opzoeken en starten.

Waze is een alternatief voor Google Maps, al zijn beide navigatiediensten onderdeel van hetzelfde bedrijf. Met Waze kunnen gebruikers aangeven als ze controles op de weg tegen komen, of informatie delen over files en ander oponthoud. Daardoor is de navigatiedienst vaak beter en completer dan Google Maps als het om real-time informatie gaat.

Waze Android Auto

Android Auto is een aangepaste versie van Android die inmiddels door Alfa Romeo, Maserati, Opel, Ford en andere grote fabrikanten gebruikt wordt. Je kunt apps als Waze gebruiken door ze op je smartphone te installeren, en vervolgens die smartphone aan je auto te koppelen.

Fijne extra aan de Android Auto-versie van Waze is dat deze volledig reclamevrij is. Op je smartphone verschijnt er een advertentie in beeld zodra je onderweg stopt of bestemming bereikt is. In de auto heb je daar geen last van. Daarmee wil het bedrijf afleiding op de weg zoveel mogelijk voorkomen. Ook kun je onderweg niet een adres invoeren of aanpassen; daarvoor zul je de auto eerst even stil moeten zetten.

Waze voor Android downloaden

Ben je tevreden met Waze, dan kun je de app instellen als je standaard navigatiedienst voor onderweg. Normaal is dat Google Maps, maar Android Auto laat je dat aanpassen. Daarvoor moet je het Waze-icoontje op je homescreen enkele seconden ingedrukt houden. Je kunt Waze downloaden via onderstaande link. De app is gratis en werkt op vrijwel elke recente Android-smartphone – of natuurlijk in Android Auto.

Download Waze in Google Play (gratis)

Bron afbeelding: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu