De 4 beste Android-apps in Google Play van week 24 – 2017

Wouter Nijsen
18 juni 2017, 15:55
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 24 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 24

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de vernieuwde Plex-app en de rustgevende game Sunpolis. Lees gauw verder!

1. Plex

Na de laatste update van Plex kun je ook lokaal opgeslagen video’s op je Android-toestel met de app afspelen. Heb je bijvoorbeeld video’s opgeslagen in Dropbox of gedownload met Chrome, dan zijn deze voortaan zichtbaar in de Plex-app. Dit werkt natuurlijk ook als de video’s op je smartphone zelf staan. Hierdoor wordt Plex een meer zelfstandige videospeler voor Android, omdat je voorheen beelden alleen kon streamen.

Goed om te weten is dat Plex nog niet met alle videoformaten overweg kan. De belangrijkste, zoals mp4-, mkv-, avi-, wmv- en wmd-bestanden worden echter ondersteund, waarbij je dus geen server meer nodig hebt. De videospeler van Plex werkt zoals je zou verwachten. Je kunt ondertiteling inschakelen, van geluidstrack wisselen en bij elke film of tv-aflevering zie je een mooie preview met een poster en korte samenvatting waar de video over gaat.

Download Plex in Google Play (gratis)

2. Twitter

Twitter heeft een volledig nieuw design. Dat valt direct op als je de app opent, want alle avatars zijn rond in plaats van vierkant en het lettertype is aangepast. Ook zijn alle icoontjes anders. Het reply-pijltje is nu bijvoorbeeld een gespreksbubbel om zo duidelijker te zijn voor nieuwkomers. Naast het opgefriste uiterlijk biedt de vernieuwde Twitter-app enkele nieuwe functies.

Swipe je naar rechts, of druk op je profielfoto linksboven, dan verschijnt er een nieuw menu. Hierin vind je allerlei mogelijkheden. Denk aan verschillende Twitter-accounts waar je ingelogd bent en de instellingen van de app. Druk je op het maantje linksonder dit menu, dan wordt de nachtmodus geactiveerd. Tik je op het icoontje rechtsonder, dan krijg je een scanbare code die naar je Twitter-profiel leidt. Door in het scherm met de code te swipen roep je een camera op om de code van iemand anders te scannen.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Tip: Android Planet is er nu ook als app. Download ‘m gratis in de Play Store!

3. Sunpolis

sunpolis

Sunpolis is één van de tofste games die de afgelopen tijd in de Play Store zijn verschenen. Je speelt als een soort vogel die het licht moet terugbrengen in een prachtige stad. Vooral de hoogstaande graphics en rustgevende soundtrack zijn de moeite waard, omdat Sunpolis echt een eigen smoel heeft.

Op het scherm zie je een lichtgevende bolletje, dat je met tikjes naar beneden stuurt om vervolgens weer omhoog te laten stuiteren. Omdat de vogel dit bolletje volgt, geef je op deze manier aan hoe het dier moet vliegen. Door de obstakels wordt het spelletje steeds moeilijker, zeker als je in de latere levels komt.

Download Sunpolis in Google Play (gratis)

4. Gboard

Gboard-update

Gboard maakt het al mogelijk om naast het kiezen van een emoji uit een lijst, emoji te zoeken via beschrijvingen. Met de nieuwste update teken je een emoji om deze te zoeken. In het zoekscherm voor emoji tik je daarvoor op het tekenicoontje rechtsboven en gebruik je jouw creativiteit om de juiste emoji te vinden.

Tijdens het typen voorspelt Gboard je volgende woorden. Hiermee vorm je sneller nieuwe zinnen. Via machine learning weet het toetsenbord nu ook hele zinnetjes te voorspellen. Deze optie werkt op dit moment helaas alleen nog in het Engels. Google stelt echter dat andere talen snel volgen. Verder presenteert het keyboard meer resultaten bij het zoeken.

Download Gboard in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu