De 4 beste Android-apps in Google Play van week 27 – 2017

Wouter Nijsen
9 juli 2017, 15:56
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 27 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 27

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de vernieuwde NPO-app en de pittige nieuwe game 2-bit Cowboy Rides Again. Lees gauw verder!

1. NPO

npo app

De app van de NPO is voortaan opgedeeld in drie profielen: gratis, NPO Start en NPO Start Plus. Met de gratis versie, waarvoor je je ook niet hoeft aan te melden, kun je nog steeds (live) naar programma’s kijken, de tv-gids checken en gebruikmaken van de Chromecast– en AirPlay-ondersteuning. Met het nieuwe NPO Start-account krijg je toegang tot een aantal extra functies.

Ook nieuw is NPO Start Plus, een betaalde optie die je reclamevrij en in hd laat kijken. Vooral dat laatste is handig, omdat de NPO-app alleen in 342p beschikbaar was, wat op moderne smartphones nogal korrelig oogt. Start Plus kost 2,95 euro per maand, maar de eerste maand kun je de dienst gratis proberen om te kijken of het wat voor je is.

Download de NPO-app in Google Play (gratis)

2. SoloLearn

programmeer-apps

SoloLearn is een bijzonder complete app, waarin je alles leert over programmeren. De lessen zijn helder ingedeeld. Eerst krijg je kennis voorgeschoteld en daarna breng je die kennis in de praktijk door middel van een test. Ook krijg je alle ruimte om zelf code te schrijven en deze te draaien. Elke vraag heeft tevens een eigen reactiehoek.

Erg tof aan SoloLearn is de Code Playground. Hier zie je code van andere gebruikers die je direct kunt draaien en proberen. Bijvoorbeeld een klein spelletje dat iemand geprogrammeerd heeft. Door de code vervolgens uit te pluizen, leer je hoe dat spelletje werkt. Dit pas je vervolgens toe bij het maken van je eigen apps.

Download Sololearn in Google Play (gratis)

→ Check ook ons overzicht met apps om met je Android te leren programmeren

3. 2-bit Cowboy Rides Again

We zijn fan van de originele 2-bit Cowboy, die een aantal jaar geleden verscheen voor Android. Het spelletje kenmerkt zich door de retrographics, waarin de kleur groen overduidelijk centraal staat. De opvolger is echter vooral de moeite waard door de retemoeilijke gameplay. Je speelt als een cowboy en moet achter ontsnapte dieven aan om ze weer terug in de gevangenis te stoppen.

2-bit Cowboy Rides Again is vooral een stukje uitgebreider dan het eerste deel. Zo kun je meerdere personages kiezen, een eigen karakter samenstellen en zijn de levels een stuk groter (en pittiger) dan voorheen. Het spelletje is niet gratis, maar desondanks de moeite waard als je een uitdagende platformgame zoekt.

Download 2-bit Cowboy Rides Again in Google Play (2,09 euro)

4. Snapchat

snapchat

Snapchat kan al geruime tijd gezichten en je omgeving vervormen, maar nu richt de app zich ook op je stem. Je kunt de nieuwe stemfilters toepassen om het geluid van video’s te vervormen. Daarvoor neem je eerst een video op, en selecteer je vervolgens de speaker linksonder. Er zijn verschillende filters aanwezig, zoals een hamster, beer of robot. Snapchat kennende volgen er de komende tijd meer.

De nieuwe Achtergronden-functie is vergelijkbaar met het bokeh-effect op sommige smartphones. Je kiest eerst de achtergrond die je wilt gebruiken, en geeft vervolgens door te vegen aan welke objecten tot de voorgrond behoren. Zo kun je een kekke foto schieten van jou en je vrienden met een fraaie achtergrond.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu