De zes beste en leukste camera-apps voor Android

Redactie
3 mei 2012, 8:50
2 min leestijd
De zes beste en leukste camera-apps voor Android
De zes beste en leukste camera-apps
Instagram

De Google Play Store wordt sinds de release van Instagram overspoeld met apps waarvan de ontwikkelaars ook de droom hebben om hun applicatie voor één miljard dollar aan Facebook te verkopen. Maar zijn er tussen al die honderden nog wel een paar goede camera-apps te vinden? Absoluut! Planet Android kiest zes camera-apps die écht iets aan je Android-toestel toevoegen en zeker de moeite waard zijn om te downloaden.

1. Instagram (download, gratis)
De hype rondom Instagram ontstond op de iPhone. De app tovert de meest lelijke foto’s om in prachtige vintage kiekjes en werd een regelrechte hit door de gemakkelijkheid waarmee je filters over je foto’s kunt plakken. Daarom blijft Instagram voor de meesten dé foto-applicatie van het moment.

Lees verder na de advertentie.

Paper Camera

2. Paper Camera (download, € 1,49)
Zie de wereld als een stripboek of Disneyfilm met Paper Camera. Door de verschillende papier-achtige effecten die je kunt toevoegen heb je veel keus in wat voor type foto je wilt maken. Paper Camera is bij velen zeer geliefd vanwege de geinige en unieke foto’s die de app maakt. En mocht je het zelf toch een beetje vinden tegenvallen: je kinderen zullen het fantastisch vinden!

Camera ZOOM FX

3. Camera ZOOM FX (download, € 1,99)
Toen ik nog geen custom rom draaide op mijn Galaxy Nexus, kocht ik Camera ZOOM FX omdat ik de mogelijkheden in de standaard camera-applicatie van Ice Cream Sandwich een beetje karig vond. Camera ZOOM FX zit boordevol handige functies: je kunt alle hardware-knoppen zelf instellen (waardoor je de aan- en uitknop kunt gebruiken als schietknop), de app maakt geen geluid wanneer je een foto maakt (dat geluidje blijft irritant) en kan tot tien foto’s per seconde schieten. Camera ZOOM FX is zijn geld dubbel en dwars waard.

Pencil Camera

4. Pencil Camera (download, € 1,20)
Altijd al een schilder willen zijn? Met de app Pencil Camera maak je binnen enkele seconden de mooiste fotoschilderijen. In versie 2 van Pencil Camera is het design van de app drastisch aangepast en kun je terwijl je zoomt al het gekozen effect zien. Het black pencil-effect is een aanrader: je foto’s veranderen plotseling in oude Donald Duck-tekeningen.

Cartoon Camera

5. Cartoon Camera (download, gratis)
Cartoon Camera is iets minder leuk dan Paper Camera, maar daarentegen wel gratis (met advertenties). De camera-app kent zes effecten: cartoon, color drawing, sepia, white strokes, dark strokes en colored edges. Een handige optie is een slider aan de zijkant waarmee je de verzadiging en kleurenintensiteit kunt aanpassen. Zo maak je elke foto weer uniek.

LINE Camera

6. LINE Camera (download, gratis)
In een periode van drie dagen is LINE Camera meer dan een miljoen keer gedownload. Dit komt omdat je met de app foto’s kunt decoreren nadat je ze hebt geschoten. Stop je foto’s in verschillende lijstjes, geef ze een leuk filtertje (net als Instagram) en gebruik de kwasten en tekstballonnetjes om je kiekjes op te fleuren.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu