De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Fotoalbum-app Piktures laat je privékiekjes afschermen

Redactie
26 januari 2016, 10:29
2 min leestijd
Fotoalbum-app Piktures laat je privékiekjes afschermen

Wellicht heb je al eens van Piktures  gehoord. De fotoalbum-app is redelijk populair en dat komt voornamelijk door zijn eenvoudige ontwerp, gebruiksvriendelijkheid en rustige uitstraling.  Ook  is het mogelijk je foto’s te beveiligen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe functies

Piktures is in de basis een foto-album app. Hij toont  op overzichtelijke wijze alle albums die op je mobiele telefoon staan  en de bediening is makkelijk. Swipe naar links  en je kunt bestanden  filteren op plaats en soort (foto’s, video’s en gifjes). Swipe naar rechts en je ziet een overzicht van alle albums.

Je kunt daarnaast  kiezen voor een kalenderweergave van de geschoten kiekjes. Die  worden dan op volgorde van maken getoond. De app is in versie 2.0 verder verbeterd, met  ondersteuning voor Android 6.0 en een nieuwe optie om foto’s die je liever privé houdt te beveiligen. Die worden dan versleuteld opgeslagen.

Foto’s beveiligen

De optie zit redelijk verborgen en is daardoor niet zichtbaar voor anderen die met je telefoon in de weer gaan. Je vindt de geheime map door tweemaal naar rechts te swipen. Links opent zich dan eerst nog het menu voor alle albums, daarna krijg je een overzicht van toestellen waarop jouw bestanden zich bevinden. Hier kun je kiezen voor de Secret drive.

Om die  te gebruiken stel je eerst een wachtwoord en een back-up e-mailadres in. Dit laatste voor het geval je je wachtwoord vergeet en dus niet meer bij je foto’s kan. Als je je foto’s echt goed wilt beveiligen, is het verstandig een niet voor de hand liggende pincode te nemen. Je verjaardag of ‘0000’ zijn vrij snel te  raden. Eenmaal in de map kun je kiezen welke foto’s je wilt toevoegen aan het beveiligde gedeelte. Slim is het om ze daarna van je smartphone te verwijderen, dat doet de app helaas nog niet voor jou.

Al met al heeft Piktures een groot aantal mogelijkheden, zonder dat het bedienen van de app lastig  wordt. Zo kun je instellen dat foto’s met worden helderheid worden getoond en de app ondersteunt Chromecast. Ook kun je ervoor kiezen bepaalde mappen zoals Screenshots niet te tonen in het album. De optie toevoegen om je privékiekjes te beveiligen is een goede zet geweest van de ontwikkelaars en zorgt dat de app net iets aantrekkelijker wordt dan iedere andere willekeurige fotoalbum-app met goede recensies.

Piktures downloaden in Google Play

Piktures 2.0 is nu te downloaden in Google Play. De app vereist Android 4.1 of hoger en 10MB aan vrije opslagruimte.

Download Piktures in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu