De beste apps in Google Play Store van week 4 – 2013

Redactie
27 januari 2013, 12:06
5 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 4 – 2013

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere de twee nieuwe en enorm verslavende games Temple Run 2 en Super Hexagon, een geüpdate Tasker en de officiële app van het Sundance Film Festival.

Lees verder na de advertentie.

1. Temple Run 2

Temple Run 2 is de langverwachte opvolger van de hectische ren-glijd-spring-game en schoot binnen één dag naar de eerste plek in de Google Play Store. Het doel is simpel: blijf zo lang mogelijk rennen en verzamel zo veel mogelijk muntjes. Tijdens deze tocht moet je vliegensvlug keuzes maken, zoals springen, glijden of naar links of naar rechts bewegen. Het rennen wordt afgewisseld met nog snellere ritten in mijnkarretjes en de speler heeft ook nog eens een scala aan power-ups tot zijn beschikking. Het gratis Temple Run 2 is weer net zo verslavend als de originele game en zal menig smartphone- en tabletbezitter weer uren bezighouden.

Download: Temple Run 2

2. Super Hexagon

We blijven even bij de hectische games, want Super Hexagon is een minimalistische puzzelgame die de behendigheid van je vinger flink op de proef stelt. In de game ben je een klein pijltje dat randen moet ontwijken en via piepkleine gaatjes in leven moet blijven. De muren komen steeds sneller op je af en om de druk nog wat extra op te voeren, beschikt Super Hexagon over een toffe soundtrack met bonkende electrobeats. Let wel: de game schijnt minder goed op Nexus 7-tablets te werken vanwege de input-lag. Houd hier dus rekening mee als je de game in de Google Play Store wilt aanschaffen.

Download: Super Hexagon (€ 0,70)

3. Sundance Film Festival 2013

Het Sundance Film Festival wordt wereldwijd gezien als één van de belangrijkste festivals waar films van hoge kwaliteit worden getoond. Geen chickflicks of hersenloze actiefilms, maar interessante en meeslepende drama’s, gitzwarte comedy’s en alle andere ietwat vreemde genres die door veel bioscoopliefhebbers niet altijd even gewaardeerd worden. Hoewel de app bedoeld is voor bezoekers van het festival, kun je informatie en de trailer van films van het Sundance Film Festival bekijken en hoogstwaarschijnlijk een paar toffe filmtips voor 2013 uit de lange lijst halen. Enkele Sun Film Festival-films van vorige jaren zijn Reservoir Dogs, Little Mis Sunshine, Clerks en Saw.

Download: Sundance Film Festival (gratis)

4. Tasker

Tasker wordt door velen als één van de belangrijkste Android-apps gezien. Tasker laat je Android-smartphone of -tablet automatisch acties uitvoeren op basis van ingevoerde waardes, zoals de trilmodus inschakelen als je in de bioscoop bent of het geluid zachter zetten als de schelle stem van je schoonmoeder door de hoorn klinkt. De nieuwe bètaversie brengt een hele belangrijke verandering: Tasker krijgt eindelijk een mooi en overzichtelijk menu dat op het Holo-design van Android 4.0 Ice Cream Sandwich is gebaseerd. De nieuwe Tasker is beschikbaar voor toestellen met Android 4.0 en hoger en kan tijdelijk gratis via hun eigen website worden gedownload. Normaal kost Tasker 4,49 euro.

Download: Tasker Beta (gratis)

5. Skyscanner

Skyscanner is onze favoriete app om vliegreizen mee te boeken: een gemakkelijke interface, breed aanbod en vooral een hele goede prijsvergelijker kun je zo enkele honderden euro’s op je vlucht besparen. Dat niet alleen: de app laat je ook nog eens heel specifiek zoeken op tijd, locaties, soort vlucht en laat je in één oogopslag de belangrijkste informatie van een vlucht zien. De app is nog niet zo lang in de Google Play Store beschikbaar, maar krijgt de nodige updates. Zo ook de laatste update die de widget verbetert en de first class, business class en premium economy class toevoegt.

Download: Skyscanner (gratis)

6. Push Notifications Fixer

De Nexus 4, Nexus 7 en Nexus 10 kunnen last hebben van een vervelend probleem: de delay notifications-bug. Dit houdt in dat het apparaat – als deze met wifi is verbonden – niet direct notificaties ontvangt en soms pas na vijftien tot dertig minuten na het ontvangen van een nieuwe e-mail de notificatie op het scherm weergeeft. Dit probleem doet zich voor bij alle apps, waaronder Google Talk, WhatsApp en Facebook. Om het probleem te verhelpen, heeft een lid van technologieforum XDA Developers een app ontwikkeld die de connectie tussen de router en het toestel in stand houdt en er voor zorgt dat notificaties wél snel binnenkomen. Volgens de ontwikkelaar slurpt de app geen extra energie op. Push Notifications Fixer kan alleen geïnstalleerd worden op Android-toestellen met root.

Download: Push Notifications Fixer (gratis)

7. Springpad

Hoewel de meesten voor Evernote kiezen, blijkt Springpad een hele toffe app om je alledaagse dingen in te bewaren. Zie het als een digitaal notitieboekje dat je altijd bij je hebt. De app synchroniseert met al je apparaten en desktop (Chrome- en Firefox-extensie zijn beschikbaar) en eigenlijk doet de app niet onder voor Evernote. De reden waarom gebruikers voor Springpad kiezen, is de focus op interface en design. En dat klopt: Springpad is een prachtig vormgegeven Android-app. Na de laatste update werkt de app ook op Android-tablets waardoor de interface nog beter kan floreren.

Download: Springpad (gratis)

8. RetroArch Android

Als je graag oude games speelt, is RetroArch Android dé app voor jou. Met RetroArch Android kun je oude games van onder andere de PlayStation 1, Super Nintendo, Gameboy en oude pc-games emuleren waardoor je ze altijd op je Android-toestel kunt spelen. Deze emulatie-bestanden zijn gemakkelijk via het internet te downloaden en kun je met RetroArch Android laden. Daarnaast beschikt de app over een speciale plug-and-play detectie voor zowel usb- als bluetooth-controllers en kun je de scherm-controls helemaal naar eigen wens instellen. En de mooiste eigenschap van RetroArch Android? De app is helemaal gratis, weergeeft geen advertenties en heeft “geen bullshit”. Anders gezegd: RetroArch Android is voor gamers, door gamers.

Download: RetroArch Android (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu