Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 4 favoriete Android-apps van 2016: Erwin

Erwin Vogelaar
29 december 2016, 12:58
3 min leestijd
De 4 favoriete Android-apps van 2016: Erwin

Ieder jaar test onze redactie honderden nieuwe apps. In deze laatste week van het jaar zetten we onze favoriete apps van 2016 op een rijtje. Met vandaag de favoriete Android-apps van Erwin.

Lees verder na de advertentie.

De favoriete Android-apps van Erwin

2016 was best een mooi app-jaar. Hoewel er niet een hoop nieuwe blijvertjes zijn verschenen, hebben bestaande apps wel een stapel fijne updates gekregen. Ook kan het gebeuren dat je een bepaalde app gewoonweg gemist hebt, omdat je dacht het niet nodig te hebben. Daarom bestaan mijn vier favoriete Android-apps van 2016 uit twee nieuwe apps, een wat oudere app en een hele oude app.

Pokémon GO

Het zal vast geen verrassing zijn dat Pokémon GO aan het eind van het jaar in mijn lijst met favoriete apps zou staan. Afgezien van de impact die de game gehad heeft (daar lees je meer over in de lijst met beste Android-games van 2016) was dit zonder meer mijn meest gespeelde game en meest gebruikte app van dit jaar. Wellicht is de game niet zo complex als je zou hopen, maar Pokémon GO maakt de wereld sowieso een stukje leuker.

Afgelopen zomer ben ik met de halve wereld naar buiten om samen achter beestjes aan te rennen en gyms te verslaan. Nu speel ik de game voornamelijk om mijn wandelingen iets leuker maken en mijn Pokédex te vervolledigen. En nu er honderd nieuwe Pokémon dreigen aan te komen, is de kans groot dat ik in 2017 gewoon lekker door blijf spelen.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Headspace

Dit is geen nieuwe app, maar wel eentje die ik dit jaar ontdekt heb en daar ben ik heel blij mee. Naast dat je jouw lichaam gezond moet houden, is het ook heel goed om je hoofd wat aandacht te geven. Door het gebruik van deze app merkte ik hoe weinig ik dat deed, maar ook hoe nuttig dit kan zijn.

Headspace is daarnaast gewoonweg een fijne app om te gebruiken, met een prettige stem die je door de meditatie-oefeningen leidt. Vooral heel prettig is dat de meditaties concreet en praktisch zijn. Het is totaal niet zweverig en daar houd ik van.

Download Headspace in Google Play (gratis)

Giphy Cam

giphy cam

Ik ben gek op gifs, dus als je ze op een makkelijke manier zelf kunt maken is het helemaal mooi. Je gebruikt de camera van je smartphone voor een korte opname, voegt wat filters en plaatjes toe en je exporteert voor je het weet een leuke gif die je weer makkelijk kunt uploaden. Veel meer heeft de app niet nodig.

Download Giphy Cam in Google Play (gratis)

Instagram

instagram

Ik ben altijd al dol geweest op Instagram. Toen de app voor het eerst uitkwam, was ik erg blij dat ik mijn smartphone kon gebruiken om mooie foto’s te maken. Plots verdween de dure fotocamera van mijn wenslijstje. Langzaam kwamen er in de loop van de jaren nieuwe opties bij en werd door nieuwe smartphones de camera ook steeds beter.

Toch heeft de app dit jaar zoveel toegevoegd, dat ik er weer extra blij van wordt. Van de Instagram Stories tot de manier waarop gebruikers de reacties kunnen filteren op naar gedrag.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu