De 4 favoriete Android-apps van 2016: Thomas

Thomas Haenen
26 december 2016, 12:11
3 min leestijd
De 4 favoriete Android-apps van 2016: Thomas

Ieder jaar test onze redactie honderden nieuwe apps. In deze laatste week van het jaar zetten we onze favoriete apps van 2016 op een rijtje. Vandaag trapt Thomas af met zijn lijstje.

Lees verder na de advertentie.

Thomas’ favoriete Android-apps van 2016

Hoewel ik pas sinds deze zomer voor Android Planet schrijf, heb ik in het voorbije half jaar meer dan genoeg apps voorbij zien komen om enkele favorieten te kunnen kiezen. Hoewel er natuurlijk nog tal van andere geweldige apps zijn geweest dit jaar, zijn dit toch wel mijn favorieten. Omdat ik ze nog steeds gebruik, omdat ik er dermate van onder de indruk was, of omdat ze gewoon uitzonderlijk goed zijn.

Headspace

Headspace bestaat al langere tijd, maar kwam in 2016 uitstekend van pas voor me. Hoewel er veel mooie dingen gebeurden dit jaar, was het op andere momenten essentieel om even wat rust op te zoeken. Daarbij heeft Headspace zeer goed geholpen. Deze meditatie-app helpt je om te ontspannen en om je emoties een plaats te geven met korte sessies van tien minuten per dag. Klinkt zweverig, zul je misschien denken, maar zet je over die drempel heen en misschien wordt 2017 ook voor jou een jaar vol Headspace.

Download Headspace in Google Play (gratis)

Nonstop Knight

Ik moet jullie iets bekennen: ik was na vijf minuten wel weer uitgekeken op Pokémon GO. Hoewel het spel dit jaar de hele wereld overnam, deed het mij weinig. Ook andere Android-games deden me weinig. Er is maar één spel dat ik (veel te) lang heb gespeeld: Nonstop Knight. Het is een actie-rpg die deels zichzelf speelt. De held van het spel verkent automatisch eindeloze kerkers, het is aan jou om soms een speciale aanval in te zetten tegen bijvoorbeeld een eindbaas. De muntjes die je daarmee verdient gebruik je om te upgraden. Simpel tijdverdrijf, ideaal voor ‘s avonds lekker lui op de bank.

Download Nonstop Knight in Google Play (gratis)

WhatsApp

In 2014 werd WhatsApp door Facebook overgenomen voor het waanzinnige bedrag van meer dan twintig miljard dollar. Ondanks dat forse bedrag leek de app zelf nauwelijks te veranderen. De populairste app was tegelijkertijd de meest simpele; alternatieven als Telegram, Signal en Facebook Messenger wisten meer functies te bieden.

Dit jaar bracht echter een flinke inhaalslag met zich mee. De lijst van nieuwe features is haast te lang om op te noemen: end-to-end encryptie, audiobellen, videobellen, voicemail, opmaak voor je berichten, een quick reply-functie, stickers voor foto’s en video’s en ondersteuning voor bewegende gif-afbeeldingen. En dan werd de app ook nog eens definitief gratis gemaakt voor iedereen. Voorheen gebruikte ik WhatsApp met enige tegenzin omdat iedereen dat nou eenmaal deed; nu vind ik het oprecht de beste en meest complete berichten-app.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Giphy

Giphy-icon

2016 was het jaar dat gif-bestanden doorbraken op de smartphone. Niet alleen WhatsApp, maar ook Twitter, Telegram en Slack hebben de bewegende afbeeldingen niet alleen omarmd maar ook steeds prominenter gemaakt. Giphy is daarbij essentieel: deze site biedt miljoenen gifs voor elke mogelijke situatie. Niet altijd even relevant, wel vaak grappig. Met de Giphy-app werd het vinden van de precieze gif voor elk gesprek een stuk makkelijker.

Download Giphy in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu