De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Fenix: veelbelovende gratis Twitter-app voor Android maakt indruk met design

Redactie
18 februari 2014, 14:11
2 min leestijd
Fenix: veelbelovende gratis Twitter-app voor Android maakt indruk met design
fenix android

Google Play puilt uit van de Twitter-apps. Maar als we heel eerlijk zijn, is er nog geen killer-app voor het sociale netwerk in Googles appwinkel te vinden. De nieuwe Twitter-app Fenix, die gebruikmaakt van het traditionele en daarmee zeer overzichtelijke Holo-design, komt echter flink in de buurt.

Fenix verkeer op dit moment nog in een testfase, maar de previewversie is reeds van de website van de ontwikkelaar te downloaden. De Twitter-app is hierdoor nog niet in Google Play te vinden en moet als een apk-bestand worden gedownload.

Lees verder na de advertentie.

Fenix Android: het design

De Twitter-app heeft het herkenbare Holo-design met aan de bovenkant een optiebalk, met snelkoppelingen naar de instellingen, zoekfunctie en het aanmaken van een nieuwe tweet. Een fijn detail van de optiebalk is dat het aantal ongelezen tweets wordt getoond. Dit aantal verdwijnt zodra je de bovenkant van de betreffende timeline hebt gehaald.

Ook is er een hamburgermenu aanwezig dat via de linkerkant van het scherm naar binnen vouwt. Het hamburgermenu biedt links naar onder andere je persoonlijke berichten, mentions en lijsten. Ook is jouw profiel hier te zien. Daarnaast beschikt de app over twee thema’s: licht en donker, om respectievelijk overdag en ‘s avonds te gebruiken.

De timeline laat je direct op links klikken (een feature waar weinig apps over beschikken), toont direct media-previews en is geoptimaliseerd voor het gebruik met een tablet. Een interne browser om links binnen Fenix te openen is even aanwezig. Als laatste kun je de Fenix Android-app ook met meerdere Twitter-accounts gebruiken.

Download

Omdat de Fenix Android-app nog in een previewfase verkeert, is de app vooralsnog alleen als apk-bestand te installeren. Hoe je een apk-bestand installeert, lees je in onze handleiding Android apk bestanden installeren. Nieuwe updates kun je bijhouden via het officiële topic op XDA Developers, waar de ontwikkelaar uiteindelijk ook aankondigt dat de app in Google Play beschikbaar komt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu