De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze app haalt meer uit de vingerafdrukscanner van je Samsung-toestel

Wouter Nijsen
6 juni 2015, 15:01
2 min leestijd
Deze app haalt meer uit de vingerafdrukscanner van je Samsung-toestel

De nieuwste Samsung-toestellen beschikken over een handige vingerafdrukscanner, maar daar kun je eigenlijk vrij weinig mee doen. FingerSecurity brengt daar verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Beveiligen met je vingerafdruk

FingerSecurity is een app die al een tijdje in Google Play is te vinden maar recentelijk sterk werd verbeterd. De applicatie is gemaakt door een Nederlandse ontwikkelaar en laat je apps op een Samsung-toestel beveiligen met de vingerafdrukscanner. Waar Samsung je de vingerafdrukscanner van de Galaxy S5, S6 en S6 Edge alleen laat gebruiken om het toestel te ontgrendelen, met accounts in te loggen en bepaalde zaken te verifiëren, worden de functies met FingerSecurity opeens een stuk uitgebreider.

Met FingerSecurity is het namelijk mogelijk om allerlei  apps op een Samsung-toestel te beveiligen met je vingerafdruk. Hierbij kun je zelf aangeven welke applicatie je wilt versleutelen, waarna de app automatisch begint te werken. Hierbij is het handig dat de app je na het installeren van een nieuwe app vraagt of je `m wilt beveiligen.

Het is verder handig om een aanvullend wachtwoord aan te maken, voor het geval dat de app je vingerafdruk niet meer herkent. Ook is er een handige widget aanwezig waarmee je FingerSecurity snel kunt uitschakelen, als je de app niet meer wilt gebruiken.

FingerSecurity voor Android downloaden

FingerSecurity biedt verder ondersteuning voor de Nederlandse taal en nog enkele andere opties. De app is dus zeker het proberen waard als je over een Samsung-toestel met een vingerafdrukscanner beschikt.

FingerSecurity is gratis te downloaden via de link hieronder. Voor de installatie heb je Android 4.3 of hoger en 15MB aan vrije opslagruimte nodig. Daarnaast is het mogelijk om de nieuwste versie van de app alvast te testen, die onder meer is voorzien van Material Design. Dat doe je door je bij de Google+-community te registeren als  bètatester.

Download FingerSecurity in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu