Met deze fotofilter-apps maak je iedere foto artistiek

Rick van der Veer
12 april 2017, 17:11
3 min leestijd
Met deze fotofilter-apps maak je iedere foto artistiek

Iedereen kan tegenwoordig een waar kunstwerk neerzetten met zijn of haar smartphone. Deze fotofilter-apps helpen je met het creëren van de mooiste plaatjes.

Lees verder na de advertentie.

1. Prisma

fotofilter-apps

Eén van de meest bekende filter-apps van het moment is Prisma. Deze app maakt gebruik van neurale netwerken om foto’s te voorzien van allerlei unieke stijlen. Deze zijn veelal geïnspireerd door bekende kunstwerken of stijlen van bepaalde schilders. Hiermee kun je van eenvoudige foto’s ware kunstwerkjes maken, zonder enige kennis van fotografie nodig te hebben.

De app is bovendien kortgeleden nog bijgewerkt met een Store voor filters. Hiermee kun je nieuwe stijlen voor de app downloaden en filters die je niet mooi vindt juist weghalen. De update voegde daarnaast twintig filters toe, waarmee het totaal op meer dan zestig filters komt.

Download Prisma in Google Play (gratis)

2. Camera ZOOM FX

fotofilter-apps

Camera ZOOM FX is een foto-app die je meteen bij het maken van je foto laat zien hoe het eindresultaat er uit komt te zien. De app biedt een hele reeks aan manuele opties om de belichting, focus en sluitertijd aan te passen, zelfs als je eigen camera-app dat niet toelaat. Daarnaast kun je de interface van de app volledig zelf aanpassen.

Voordat je je foto vastlegt, kun je in het zoekvenster een preview opvragen van je gekozen filter. Deze staan gesorteerd in het zijmenu op categorie. Je kunt ook een willekeurig filter met kleurschema kiezen, voor als je niet zo goed weet wat je moet kiezen.

De app is gratis te gebruiken, maar biedt in-app-aankopen voor extra filters. Met de Premium-versie krijg je met één aankoop direct toegang tot een groot gedeelte van alle beschikbare stijlen. De app draait op vrijwel iedere Android-smartphone van de afgelopen paar jaar.

Download Camera ZOOM FX in Google Play (gratis)

3. Snapseed

Snapseed

Snapseed is een app die vaak wordt aangehaald als het om foto’s bewerken op je smartphone gaat, en wat ons betreft is dat terecht. Deze foto-app van Google biedt namelijk opties die interessant zijn voor zowel de professionele fotograaf als de selfiefanaat, en is bovendien helemaal gratis te gebruiken. De app wordt door de ontwikkelaar ook regelmatig bijgewerkt met nieuwe features.

Naast opties voor fotobewerking biedt Snapseed allerlei filters aan die je met één tik kunt toepassen. Door naar links of rechts te vegen kun je de intensiteit van het filter aanpassen, wat verschillende resultaten kan hebben. Doordat Snapseed ook een goede foto-editor is kun je je afbeelding daarnaast meteen geschikt maken voor social media, presentaties of andere doeleinden.

Download Snapseed in Google Play (gratis)

4. VSCO

vsco

VSCO pakt het net wat anders aan dan de andere apps in dit artikel. Deze app heeft naast camera- en fotobewerkingsfuncties ook een sociaal aspect. Door een account aan te maken kun je andere mensen volgen, maar ook je eigen foto’s met anderen delen.

Nadat je een foto geïmporteerd hebt, kun je hem op meerdere manieren bewerken. Je kunt uit een reeks filters kiezen, waarbij je in sommige gevallen ook de intensiteit aan kunt passen. Daarnaast biedt VSCO ook een reeks opties om je foto bij te snijden, de belichting aan te passen of de kleurverzadiging te veranderen. VSCO kan ook met de ingebouwde camera foto’s voor je maken, waardoor je eigenlijk geen andere apps meer nodig hebt om mooie plaatjes te schieten.

VSCO is gratis te gebruiken. Met in-app-aankopen kun je extra losse filters kopen, maar je kunt ook een abonnement op de dienst nemen. Deze dienst, genaamd VSCO X, kost 19,99 dollar per jaar.

Download VSCO in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu