Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Friendly for Facebook biedt meer controle over je tijdlijn en bespaart je accu

Rick van der Veer
19 januari 2017, 17:01
2 min leestijd
Friendly for Facebook biedt meer controle over je tijdlijn en bespaart je accu

De Facebook- en Messenger-apps staan er om bekend niet altijd even zuinig met je accu om te springen. Friendly for Facebook biedt een gebruiksvriendelijk en efficiënt alternatief voor deze twee apps.

Lees verder na de advertentie.

Friendly for Facebook

Friendly for Facebook combineert de functionaliteit van zowel Facebook als Facebook Messenger en biedt een reeks instellingen waarmee je je mobiele Facebook-ervaring aan je eigen voorkeuren kunt aanpassen. De app is geoptimaliseerd om zo min mogelijk accuspanning te gebruiken, terwijl er qua functies vooral geïnvesteerd is in het bieden van zo veel mogelijk controle over wat je te zien krijgt op Facebook.

Met Friendly heb je meer opties om je tijdlijn naar eigen inzicht vorm te geven. Met de ingebouwde filters kun je niet alleen advertenties uit je feed weghalen, maar ook berichten met specifieke sleutelwoorden. Hiermee kun je bijvoorbeeld voorkomen dat politieke berichten in je tijdlijn terechtkomen. Friendly kan ook je tijdlijn chronologisch sorteren en de app beveiligd houden met je vingerafdrukscanner.

Het uiterlijk van Friendly past net wat beter in Android dan de officiële apps. Naast dat de app in Googles Material Design-regels is uitgevoerd kun je uit verschillende thema’s kiezen. Ook aan gebruikers die veelal ‘s nachts hun Facebook-app gebruiken is gedacht, want met de aanwezige nachtmodus is de app een stuk prettiger voor je ogen in het donker.

Friendly laat je ook berichten sturen via Facebook Messenger. Hier vind je vrijwel dezelfde opties als via de Messenger-app zelf, al ziet alles er iets minder strak uit. Dit komt doordat Friendly intern de mobiele website van Facebook gebruikt, die lang niet zo vaak bijgewerkt wordt als de apps van het bedrijf zelf.

Friendly for Facebook downloaden

Friendly for Facebook is gratis te downloaden uit de Play Store via onderstaande link. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.4 of hoger nodig. Om de adblocker te kunnen gebruiken moet je een in-app aankoop doen van 1,09 euro.

Download Friendly for Facebook in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu