Waarom het handig is dat Gmail voortaan Google Drive boven Chrome verkiest

Lars Paymans
20 december 2016, 10:53
1 min leestijd
Waarom het handig is dat Gmail voortaan Google Drive boven Chrome verkiest

Gmail heeft stilletjes een handige nieuwe functie toegevoegd. De meest recente versie van Gmail verkiest voortaan Google Drive boven Chrome om documenten te tonen. Dat heeft de nodige voordelen.

Lees verder na de advertentie.

Waarom Gmail Chrome minder vaak opent

Als je de meest recente versie van Gmail op je smartphone of tablet geïnstalleerd hebt, zul je zien dat Gmail voortaan minder snel Google Chrome opent. Versie 6.11.6.14 opent Google Drive als je een bijlage opent in Gmail. Hiervoor hoef je dus niet eens Google Docs of een andere office-app voor te hebben geïnstalleerd.

Gmail Chrome


Screenshots: Android Police

Als je dit voorheen deed, trakteerde Google je via Chrome op een pop-up om de Google Docs-app uit de Play Store te downloaden. Heb je hier geen zin in, dan zal Google Drive je voortaan niet langer lastigvallen met deze meldingen. Handig als je snel een document wil lezen op een tablet, waar je geen office-apps op geïnstalleerd hebt.

Daarnaast heeft Google Drive een aantal handige opties die in Gmail ontbreken. Zo kun je in Drive een bestand downloaden om offline te bekijken, of het bestand direct aan je eigen Drive toevoegen. Andere opties zijn onder meer het bestand openen in een andere app, een kopie versturen of het bestand uitprinten.

Download Gmail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu