Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Download: officiële Klok-app van Google nu beschikbaar

Gijs Ettes
18 juni 2015, 16:50
1 min leestijd
Download: officiële Klok-app van Google nu beschikbaar

Google heeft zijn officiële klok-app beschikbaar gemaakt in Google Play. Het klokje is ontworpen volgens de richtlijnen van het Material Design van Android Lollipop en ziet er strak en minimalistisch uit.

Lees verder na de advertentie.

Je wekker in Material Design

De Google Klok-app heeft alles wat je van een digitale wekker mag verwachten. Je kunt (herhalende) alarmen instellen voor specifieke momenten en dagen, de huidige tijd checken voor uiteenlopende plekken op de wereld, aftellen vanaf (milli)seconden, minuten of uren en een stopwatch gebruiken.

Vanaf het scherm met de huidige tijd kun je daarnaast op de optieknop klikken om de nachtmodus in te schakelen; handig als je gaat slapen en toch snel de tijd wilt checken als je even wakker wordt. Via de instellingen bepaal je of de klok digitaal of analoog wordt weergegeven en stel je de (automatische) tijdzone in.

Verder kun je bepalen na hoeveel tijd alarmen stoppen, hoe lang je mag snoozen en of het mogelijk is om met de volumetoetsen een alarm te stoppen. Je kunt de Google Klok ook koppelen met Android Wear, zodat je je wekker vanaf je pols kunt snoozen of uitschakelen. Er zijn ook twee widgets voor je homescreen, die helaas niet groter of kleiner zijn te maken.

Google Klok downloaden

De Google Klok is gratis beschikbaar in Google Play en is 6,6MB groot. Wel heb je voor de applicatie een vrij recente Android-versie nodig: 4.4 KitKat.

Download Klok in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu