De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Satellietfoto’s Google Maps en Google Earth sterk verbeterd

Lars Paymans
28 juni 2016, 9:10
1 min leestijd
Satellietfoto’s Google Maps en Google Earth sterk verbeterd

Als je vandaag naar satellietfoto`s in Google Maps of Google Earth kijkt, zijn ze een stuk scherper dan voorheen. De Google Maps satellietfoto`s zijn op zo`n beetje alle fronten flink verbeterd.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps satellietfoto’s sterk verbeterd

Met een beetje hulp van NASA, USGS en satelliet Landsat 8 heeft Google de kwaliteit van de Maps en Earth beelden kunnen oppoetsen. De satelliet werd in 2013 gelanceerd en heeft sindsdien miljoenen foto`s van de aarde gemaakt. Op onderstaande twee foto’s kun je goed zien hoe de kwaliteit erop vooruit gaat.

Google Earth oud
Google Earth nieuw

Deze zijn gebruikt om de satellietweergave van zowel Google Maps als Earth meer detail te geven, de kleuren realistischer te maken en de verschillende foto`s beter in elkaar te laten overvloeien, zonder dat er naden zichtbaar zijn. De foto`s van de Landsat 8 vervangen die van de Landsat 7, die niet alleen een stuk trager was in het schieten van foto`s, maar door een fout in de hardware ook voor gekke strepen op kiekjes zorgde. Hierdoor waren sommige radarbeelden onscherp, wat voor een kaartendienst als Google Maps natuurlijk erg onhandig is.

De nieuwe kaarten zijn vanaf vandaag beschikbaar en in een blogpost laat Google de verschillen tussen de twee zien. Hierdoor zie je direct het extra detail bij foto`s van steden, waarbij afzonderlijke huizen en hogere gebouwen er uit springen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu