Google Maps voor Android krijgt fietsroutes en navigatie-shortcut

Redactie
11 mei 2010, 23:36
1 min leestijd
Google Maps voor Android krijgt fietsroutes en navigatie-shortcut
google maps fiets

Google Maps voor Android heeft een update gekregen. Vanaf nu kun je niet alleen met de auto en te voet je route plannen, maar ook de snelste fietsroute van punt A naar punt B uitstippelen. Helaas werkt het nu nog voornamelijk in de VS, waar je bijvoorbeeld ook pittoreske routes kunt plannen. Op de kaarten kun je ook de fietslaag inschakelen: fietspaden zijn te herkennen aan een donkergroene streep en straten met een fietsstrook ernaast zijn in lichtgroen weergegeven.
Een andere verbetering is de Google Navigation-shortcut. Dit is een snelkoppeling voor je homescreen waarbij je snel je bestemming kunt invoeren via een gesproken instructie.

De derde verbetering is het uitwisselen van locaties. Kies vanaf het scherm met zoekresultaten de optie ‘Share this place’ en je krijgt de mogelijkheid om adres en telefoonnummer naar anderen te sturen via e-mail, Facebook, Twitter, Google Buzz of een sms. Een snapshot van je huidige locatie is ook mogelijk. De nieuwe Google Maps is te installeren vanuit de Android Market voor toestellen met Android 1.6 en hoger. Hier downloaden kan ook: Google Maps.

Lees verder na de advertentie.

Meer info: Google Mobile Blog

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu