Mario Kart Tour review: leuke racegame zit vol met in-app aankopen

Erwin Vogelaar
26 september 2019, 13:03
4 min leestijd
Mario Kart Tour review: leuke racegame zit vol met in-app aankopen

De nieuwste Nintendo-game staat nu in de Play Store. In onze Mario Kart Tour review lees je of deze vrolijke racer vol in-app aankopen de moeite waard is.

Mario Kart Tour review

Na onder andere Super Mario Run, Fire Emblem Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp, staat de volgende Nintendo-game nu in de Play Store. Met Mario Kart Tour kies je een personage en een kart, en race je op kleurrijke banen richting de finish.

Als je verwacht dat je gewoon lekker Mario Kart kunt spelen met je favoriete personages, dan kom je van een koude kermis thuis. Mario Kart Tour is maar voor een klein deel die game van vroeger. Grotendeels is het een gacha-game waarin kans bepaalt wat je ontgrendelt. De in-app aankopen slingeren je als bananen en schilden om de oren.

Mario Kart met één vinger

De races zelf zijn relatief kort, maar voelen wel echt als het vertrouwde Mario Kart aan. Zelfs terwijl je de game maar met een enkele vinger bestuurt. Nintendo biedt voor beginnelingen zelfs een extra simpele besturing, maar voor het echte werk zet je ‘drifting’ aan en glijdt je over het parcours.

Voor elke race kies je een personage, kart en glider. Hierbij mag je alleen kiezen uit wat je hebt ontgrendeld via een kanssysteem. Bij verschillende races bieden bepaalde personages en karts een bonus, waardoor je wordt gedwongen om ook een ander personage te kiezen.

Tevens kies je de snelheid van de race. Hoe sneller deze is, hoe lastiger het wordt. De beloning is dan natuurlijk ook groter. Je racet tegen andere spelers (multiplayer met vrienden wordt later toegevoegd) waarbij je tegenstanders kunt dwarsbomen door voorwerpen te gooien. Denk aan bananen en verschillende kleuren schilden. Ja, ook het blauwe schild is terug.

Kans

Hoewel Mario Kart Tour vergeleken met Fire Emblem Heroes (de andere gacha-game van Nintendo) meer gericht is op vaardigheid, komt er alsnog veel kans bij kijken. Hoe goed je ook rijdt, je kunt weinig beginnen tegen meerdere doelgerichte items van je tegenstanders.

Toch is de game gewoon erg leuk om te spelen. De races zijn kort, maar zelfs met maar twee rondes kan er een hoop gebeuren. Je kunt ook beter worden door de banen te leren kennen, om zo precies te weten waar de shortcuts zitten en hoe je lastige bochten moet nemen.

In-app aankopen

Maar de in-app aankopen liggen altijd op de loer. Het belangrijkste zijn de personages, karts en gliders die je uit een pijp kunt laten schieten. Voor vijf robijnen mag je één keer de pijp gebruiken. Deze robijnen verdien je door te spelen, maar kun je ook kopen. Tien robijnen kosten 6,99 euro. Aangezien het personage dat uit de pijp schiet willekeurig is, weet je nooit of je jouw favoriet krijgt.

Er is ook een winkel waar je dagelijks enkele items kunt kopen met muntjes. Deze muntjes verdien je tevens door te spelen, maar kun je ook kopen met robijnen. Met wisselende dagelijkse items en tijdelijke aanbiedingen legt Nintendo de druk er extra op om geld uit te geven.

En dan is er ook nog eens de Gold Pass, een abonnement voor meer beloningen en een stapeltje robijnen. Dat kost 5,49 euro per maand. Het meest teleurstellende dat je de Gold Pass nodig hebt om de snelste modus te kunnen spelen. Deze 200cc-races bieden de grootste uitdaging, maar zitten dus achter een abonnement verstopt.

Conclusie Mario Kart Tour review

Mario Kart Tour is echt een leuke smartphoneversie van deze bekende Nintendo-serie. De game speelt lekker weg, met fijne korte races en vooral een hoop dingen om te ontgrendelen. De nadruk ligt alleen wel heel erg op het doen van in-app aankopen, waarbij je niet altijd weet weet je krijgt. Daarnaast is het bijzonder jammer dat de snelste modus achter een prijzig abonnement wordt verstopt.

→ Download Mario Kart Tour in de Play Store (gratis, met in-app aankopen)

Meer games

Er zijn nog veel meer games te spelen deze maand, want we hebben eerder de beste Android-games van augustus 2019 op een rijtje gezet. De komende dagen zetten we opnieuw een aantal toffe nieuwe spelletjes op een rijtje. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om niets te missen of download de Android Planet-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu