Microsoft bundelt Word, Excel en PowerPoint in één app: zo doe je mee met de testversie
Michel van 't Klaphek
microsoft office app icoon

Microsoft Office

Gratis

Onze score

7

Office Mobile combineert Excel, PowerPoint en Word. Hierdoor heb je voortaan slechts één app nodig, in plaats van drie. Office Mobile is momenteel als testversie verkrijgbaar: zo doe je mee als bètatester.

Office Mobile in bèta: zo doe je mee

Gebruik jij weleens Office-diensten op je Android-telefoon? Dan heb je waarschijnlijk losse apps voor Word, Excel of PowerPoint op je toestel staan. Binnenkort is dat niet meer nodig. Microsoft ontwikkelt namelijk een app die bovenstaande drie diensten combineert. Je hebt zo geen losse programma’s meer nodig voor het bekijken van presentaties, sheets of documenten.

microsoft office screens

De app is momenteel in publieke bèta. Dit houdt in dat geïnteresseerden alvast kunnen meedoen, maar je kunt tegen problemen aanlopen. Ontwikkelaars gebruiken bèta’s namelijk om de laatste plooien glad te strijken en feedback van echte gebruikers te ontvangen. Zo doe je mee aan de testversie van Microsoft Office:

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

  1. Meld je aan als tester door deze link te volgen;
  2. Accepteer de voorwaarden en vraag toestemming tot het testprogramma;
  3. Gelukt? Ga dan naar de verborgen Google Play Store-pagina om de app te downloaden;
  4. Tik op ‘Tester worden’ en downloadt het programma;
  5. Je kunt de app nu gebruiken.

Je kunt het bètaprogramma altijd verlaten. Ga hiervoor naar deze link en tik onderin op ‘Het programma verlaten’. Vervolgens kun je de Office Mobile-app van je toestel verwijderen. Wanneer de definitieve, stabiele app voor alle gebruikers verschijnt is nog niet duidelijk.

Dit kun je met Office Mobile

Alles wat je momenteel met Word, Excel en PowerPoint kunt, is mogelijk met Office Mobile. Dit betekent dat je documenten kunt maken en beheren. Ook samenwerken behoort tot de mogelijkheden. Bovendien zijn er enkele slimme functies aanwezig. Zo kun je een foto maken van een document en deze direct exporteren naar een Word-document. Hetzelfde is mogelijk met een foto van een tabel. Deze kun je direct in Excel bewerken. Verder is het mogelijk om bijvoorbeeld pdf-bestanden te exporteren.

Lees het laatste nieuws over Microsoft

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.