De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Online tv kijken: via deze web tv-apps kijk je overal televisie

Dennis de Vries
23 juli 2019, 19:24
5 min leestijd
Online tv kijken: via deze web tv-apps kijk je overal televisie

Altijd en overal live tv kijken. Veel tv-providers bieden de mogelijkheid om live tv te kijken op internet, of via een Android-app. Android Planet zet de opties op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Televisie kijken op je smartphone

Online tv kijken via de browser is meer en meer ingeburgerd. In plaats van vast te zitten aan die ene tv in je woonkamer waar een decoder bij staat, kun je via web tv vaak je live je favoriete programma’s op elk scherm bekijken. Veelal kan dat gewoon via je browser, maar er bestaan ook Android-apps voor. Heb jij een tv-pakket met interactieve tv? Dan is de kans groot dat je daar gratis een app bij kunt gebruiken.

De onderstaande apps zijn ook met 4G te gebruiken, tenzij anders aangegeven. Let daarbij wel op dat het streamen van video veel data verbruikt. Alle genoemde apps bieden ook ondersteuning voor Chromecast, waardoor beelden vanaf je smartphone (of tablet) gemakkelijk naar een groot scherm te streamen zijn.

live online web tv kijken in de browser - ziggo go

Ziggo Go

Live web tv kijken android - ziggo go

Met de dienst Ziggo Go kunnen Ziggo-klanten op al hun apparaten live televisie kijken. Daarvoor hoeven ze niets extra te betalen. Even inloggen met een Mijn Ziggo-account en kijken maar. Dat kan op de laptop of computer, gewoon in de browser.

Je kunt programma’s tot 7 dagen terugkijken of live tv kijken, tv opnemen en op meerdere schermen tegelijk kijken en zelfs offline beschikbaar maken. Kijken in het buitenland, binnen de EU, kan ook gewoon. De Android-app biedt dezelfde functionaliteit.

Download Ziggo Go in de Play Store (download gratis, gebruik voor abonnees)

T-Mobile TV Anywhere

Live web tv kijken via android - T-mobile

Klanten van T-Mobile Thuis kunnen zonder extra kosten interactieve tv kijken. Dat kan via de website, maar op de smartphone live tv kijken is misschien handiger via de app. De T-Mobile TV Anywhere app biedt – net als Ziggo Go – live Nederlandse tv van vrijwel alle zenders in het pakket.

Terugkijken is mogelijk, je kunt afleveringen ook terugspoelen als je het begin gemist hebt of pauzeren als je er even tussenuit moet. De app kan tevens een push-notificatie sturen als er een programma begint dat je niet wil missen.

Download T-Mobile TV Anywhere in de Play Store (download gratis, gebruik voor abonnees)

KPN Interactieve TV

Live web tv kijken via android - KPN

Als je klant bent van KPN en interactieve tv in je pakket hebt, dan hoef je niet thuis op de bank te zitten om tv te kijken. Je kunt overal en altijd live tv kijken op je laptop via de site van interactieve tv of op je smartphone met de KPN Interactieve TV-app. Je kunt op vijf apparaten tegelijk ingelogd zijn en drie mensen kunnen tegelijk een tv-programma kijken.

Daarnaast biedt het handige functies zoals ‘Begin gemist’, waardoor je serie of programma altijd begint bij het begin. Klanten van Telfort hebben de beschikking over dezelfde app, alleen dan met een andere naam.

Download KPN Interactieve TV in de Play Store (download gratis, gebruik voor abonnees)

Tele2 Online TV

live web tv kijken - tele 2

De Tele2 Online TV-app is in dit lijstje een beetje een vreemde eend in de bijt. Zo kun je met deze app niet onderweg live tv kijken en het werkt alleen met het Tele2-internet bij jou thuis.

Dat maakt de app dus ongeschikt om tv mee te kijken op vakantie. Wel een leuke extra is dat je gehuurde films via de app kunt kijken. Die moet je dan eerst even huren via de videotheek op de decoder, waarna je ze op je mobiel of tablet verder kijkt.

Download Tele2 Online TV in de Play Store (download gratis, gebruik voor abonnees)

live web tv kijken - nlziet

Alternatieven voor live tv kijken op mobiel

Ook kleinere kleinere aanbieders van tv-abonnementen bieden soms een app aan, met vergelijkbare functionaliteiten als de apps die hierboven staan. Zo kunnen ook abonnees van Caiway, Delta TV, aanbieder van satelliet-tv Canaal Digitaal en XS4all een Android-app gebruiken in combinatie met hun tv-pakket.

Tot slot zijn er enkele apps waarmee je ook op je smartphone live tv kunt kijken, maar waarvoor je geen tv-abonnement nodig hebt bij een specifieke provider. We lichten ze hieronder uit.

NLZiet

live web tv kijken op mobiele - nlziet

Voor wie geen abonnement heeft op een pakket met interactieve tv, maar toch graag live tv wil kijken, kan terecht bij NLZiet. Deze online dienst combineert het aanbod van NPO Start Plus, RTL XL en KIJK en biedt zo het overgrote deel van Nederlandse zenders. Voor een vast maandbedrag zijn die allemaal te bekijken, soms zelf al voordat ze op tv zijn gekomen.

Ook het terugkijken van programma’s is mogelijk. NLZiet werkt binnen de hele EU en kan dus mee op vakantie. Helaas werkt de app niet voor iedereen even soepel, maar via de browser kijken kan ook.

Download NLZiet in de Play Store (download gratis, gebruik 7,95 euro p/m)

NPO Start

live web tv kijken android - npo start

Wie vooral Nederland 1, 2 en 3 kijkt en dat ook voldoende vindt op zijn smartphone of tablet, is de NPO Start-app (vroeger Uitzendinggemist) een goede optie. Door een gratis account aan te maken, kun je de publieke zenders live op je smartphone of op de website bekijken. Daarnaast zijn de digitale themakanalen te zien. De app biedt enkele handige functies: zo kun je meerdere profielen aanmaken, die elk hun favorieten of kijklijst kunnen samenstellen.

Helaas geeft app niet standaard hd-beeld. Daarvoor moet je een NPO Start Plus-account hebben, dat 2,95 per maand kost. Daarmee kun je ook veel langer programma’s terugkijken en heb je geen reclame tussendoor. NPO Start werkt helaas alleen in Nederland.

Download NPO Start in de Play Store (download gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu