Vernieuwde Opera Mini browser helpt je nog meer data besparen

Gijs Ettes
8 september 2015, 8:52
1 min leestijd
Vernieuwde Opera Mini browser helpt je nog meer data besparen

Gebruikers met een krappe databundel doen er goed aan om hun standaardbrowser te vervangen door die van Opera. De laatste versie van de Opera Mini browser comprimeert websites beter, zonder dat dit ten koste gaat van de weergave van de pagina.

Lees verder na de advertentie.

Opera Mini browser vernieuwd

De Opera Mini browser was al in staat om websites te comprimeren, zodat deze minder data opslokken. Sinds de laatste versie van de app is er een ‘High compression mode’ toegevoegd die is geoptimaliseerd voor 3G en 4G, en je helpt om tijdens het browsen nog meer data te besparen. Dit heeft echter geen effect op hoe de pagina wordt weergegeven; deze wordt hoogstens iets trager ingeladen.

De update voor de mobiele browser brengt verder een verbeterd menu voor het opslaan van pagina’s, een fullscreen overzicht met tabbladen en een interface die beter meeschaalt naar hogere resoluties. Dat betekent dat Opera Mini browser ook prima bruikbaar is op high-end smartphones. Verder bevat de app een nachtstand voor lezen in bed, een aanpasbare indeling en heb je de mogelijkheid om een andere zoekmachine in te stellen.

Opera Max comprimeert YouTube- en Netflix-video’s

De update voor de Opera Mini browser komt kort na die voor Opera Max. Deze iets uitgebreidere browser heeft sinds kort de mogelijkheid om video’s van YouTube en Netflix te comprimeren zonder merkbaar kwaliteitsverlies. Bovendien moet het bufferen sneller gaan door de  techniek die Opera Max toepast. Beide browsers zijn gratis beschikbaar in Google Play en laten je desgewenst privé browsen, waarbij je geschiedenis niet lokaal wordt opgeslagen.

Download Opera Mini browser in Google Play (gratis)
Download Opera Max in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu