Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Handige mediacenter-app Plex krijgt Material Design

Redactie
27 januari 2015, 11:12
2 min leestijd
Handige mediacenter-app Plex krijgt Material Design

De handige mediacenter-app Plex is voorzien van een update die een gedeeltelijk Material Design naar de software brengt.

Lees verder na de advertentie.

Met Plex kun je video’s van je pc, laptop of server naar de Chromecast of je smartphone of tablet streamen. De encoding wordt door de Plex-software uitgevoerd, waardoor jij niet hoeft om te kijken naar het omzetten van media voor verschillende apparaten.

Plex maakt je videocollectie op eenzelfde manier overzichtelijk als Netflix, waarbij er over films en series informatie wordt getoond, zoals de afspeelduur, het genre en de poster.

Ondergetekende is al enkele jaren vast gebruiker van Plex, en kan die dienst aan iedereen aanraden. Het is een soort eigen Netflix die je geheel zelf kunt samenstellen en aanpassen.

Plex Material Design-update: dit is er nieuw

De Material Design-update voor Plex brengt maar gedeeltelijk het nieuwe design van Google. Zo zijn enkele icoontjes aangepast, zoals de terugknop en knop om te casten naar de Chromecast. Ook is er een duidelijkere menubalk aanwezig, waarbij je tussen verschillende secties kunt swipen.

Daarnaast kun je in de nieuwe app je lokale foto’s en video’s naar de Chromecast casten. Het is al mogelijk om foto’s en video’s van de Plex-server, zoals je computer, naar devices te streamen. Deze functie is met de nieuwe app-versie uitgebreid.

Voortaan maar één Plex-app

De laatste verandering is de migratie van de normale Plex-app en de Plex for Plex Pass-app. Laatstgenoemde was een app die alleen voor houders van een premium Plex Pass-abonnement is bedoeld. Door de migratie kunnen zowel de niet-betalende als de betalende gebruikers dezelfde app gebruiken.

Met een in-app-aankoop van 4,33 euro hebben gebruikers de mogelijkheid om ongelimiteerd naar hun apparaten te streamen. Een Plex Pass-abonnement kost 3,49 euro per maand en biedt toegang tot de nieuwste functies en betaversies van apps en desktopsoftware.

Download Plex

Plex is gratis te downloaden in Google Play v0or apparaten met Android-versie 3.2 en hoger.

Download Plex in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu