De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Download de Popcorn Time Android-app hier (én gratis)

Gijs Ettes
14 maart 2017, 12:02
2 min leestijd
Download de Popcorn Time Android-app hier (én gratis)

Een populaire fork (heruitgave) van de illegale streamingdienst Popcorn Time is uitgebracht voor Android. Niet in Google Play – dan wordt de app door Google verwijderd – maar als zogenoemd apk-bestand.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Popcorn Time

De Android-app geeft gebruikers de mogelijkheid om series en films te downloaden, maar tijdens het downloaden al te bekijken. Door deze specifieke technologie hoef je niet te wachten tot een film of serie klaar is met downloaden. Dankzij deze handige feature groeide Popcorn Time de afgelopen tijd uit tot één van de meest populaire illegale diensten voor films en series.

Het is daarmee een geduchte concurrent voor Netflix, de betaalde streamingdienst die vanaf 7,99 euro per maand beschikbaar is. De reden dat Popcorn Time ook zoveel wordt gebruikt, is het grote aanbod. Praktisch alle nieuwe en populaire films en series zijn beschikbaar in (relatief) goede kwaliteit.

popcorn time android

Officieel is Popcorn Time weliswaar gestopt na flinke druk door de Amerikaanse entertainmentindustrie, maar de technologie van de dienst wordt al tijden gebruikt door andere partijen om alternatieve versies te maken. Het gebruik van al diensten is echter wel illegaal: de content die je downloadt, wordt ook geüpload. Daarnaast is het in Nederland in zijn geheel strafbaar om uit illegale bron te downloaden. Er worden vooralsnog nauwelijks boetes uitgedeeld, maar in het buitenland loop je wel degelijk risico. Het is dus aan te raden om een VPN-dienst te gebruiken om je gebruik te anonimiseren.

Popcorn Time Android downloaden

De interface van Popcorn Time is overzichtelijk en laat je snel de film of serieaflevering kijken die jij wilt. Je klikt op de film of serie, drukt op afspelen en de video begint te laden en – afhankelijk van je internetverbinding – kun je binnen een minuut de video gaan kijken.

De Android-app lijkt grotendeels op de desktop-interface. Ook de functionaliteit is vergelijkbaar: zo kun je probleemloos streamen naar een Chromecast en het is ook mogelijk om Popcorn Time ondertitels in te stellen. Dankzij Chromecast-ondersteuning kun je simpel een serie of film aanklikken, waarna de video binnen een minuut op je tv verschijnt.

Via de officiële site kun je Popcorn Time downloaden voor zowel Android, iOS als pc/Mac. Doe je dat op een smartphone of tablet met Android, dan moet je het apk-bestand dat je downloadt handmatig installeren. hoe dat moet, lees je in onze handleiding Android apk bestanden installeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu