Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung Focus verzamelt mail, afspraken en meer

Thomas Haenen
16 september 2016, 12:12
2 min leestijd
Samsung Focus verzamelt mail, afspraken en meer

Samsung heeft stilletjes een nieuwe productiviteits-app in de Play Store gezet. Met Samsung Focus kun je al je mail, contacten en afspraken verzamelen in één handig overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Focus voor Android

Samsung Focus lijkt hevig geïnspireerd te zijn door BlackBerry Hub, een soortgelijk overzicht dat al tijden te vinden is op de BlackBerry 10- en Android-smartphones van het bedrijf. Net als de Hub biedt Samsung Focus één overzicht van vrijwel alles wat een zakelijke gebruiker nodig heeft. Je krijgt je mail, agenda, contacten en een takenlijst te zien met de meest urgente zaken bovenaan.

Daarvoor hoef je gelukkig geen nieuwe accounts te maken, want Samsung Focus werkt met allerlei bestaande diensten. Gmail, Outlook en allerlei andere Exchange-gerelateerde diensten kunnen allemaal ingelezen worden door Focus. Vanuit de mail kun je binnenkomende berichten niet alleen inzien, maar ook direct beantwoorden.

De slimme app geeft gebruikers bovendien de mogelijkheid om nieuwe taken en memo’s toe te voegen met een mailtje. Heb je je telefoon even niet binnen handbereik maar wil je zeker weten dat je een afspraak niet vergeet, mail dan een reminder naar jezelf via bijvoorbeeld je laptop of tablet en Focus zorgt dat je op de hoogte blijft.

Onlangs lanceerde BlackBerry nog de Hub+, een complete suite aan productiviteits-apps. Naast een Hub, die alle notificaties verzameld, introduceerde het Canadese bedrijf ook een eigen launcher en apps voor mail, agenda en meer. De BlackBerry Hub+ is daarmee een stuk uitgebreider dan Focus maar kost gebruikers wel een euro per maand.

Samsung Focus downloaden

Samsung heeft Focus stilletjes uitgerold. De dienst wordt zonder veel bombarie gelanceerd in de Play Store en is vooralsnog niet in Nederland beschikbaar. Via onderstaande link naar APK Mirror kun je de app echter alsnog zelf downloaden. De app werkt op elk Samsung-toestel met Android 6.0 (Marshmallow) zoals de Galaxy S7 en vereist 11MB opslagruimte.

Download Samsung Focus via APK Mirror (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu